Sirova živina
Sirova živina u frižideru traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 stepeni Celzijusa ili hladnije), ali do godinu dana uzamrzivaču (na temperaturi od -18 stepeni ili hladnije). Kuvana živina može stajati u frižideru nekoliko dana, a može se i smrznuti i pojesti za dva do šest meseci.
Crveno meso i svinjetina
Crveno meso i svinjetina mogu stajati u frižideru do pet dana, a mogu se smrznuti na period od četiri do 12 meseci. Preostalo kuvano mesoće trajati tri do četiri dana u frižideru i dva do šest meseci ako se zamrzne.
Mleveno meso
Mleveno meso, kao što su govedina,teletina ili svinjetina, može stajati u frižideru jedan do dva dana, a mogu se zamrznuti na period od tri do četiri meseca.
Slanina i kobasice
Slanina koja stoji u frižideru se treba pojesti u roku od nedelju dana, a kobasica se treba pojesti u roku od dva dana. I jedno i drugo se može zamrznuti na mesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva meseca.
Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutosti, pogotovo kada se radi o mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja u hladnjaku i zamrzivaču, evo koja
