OBRATITE PAŽNJU NA OVE STVARI

Važno je znati: Evo koliko dugo možete čuvati koju vrstu mesa u frižideru i zamrzivaču!

Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutosti, pogotovo kada se radi o mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja u hladnjaku i zamrzivaču, evo koja

Saveti stručnjaka
Autor:
Foto: Thinkstock

Sirova živina

 

Sirova živina u frižideru traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 stepeni Celzijusa ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 stepeni ili hladnije). Kuvana živina može stajati u frižideru nekoliko dana, a može se i smrznuti i pojesti za dva do šest meseci.

 

Trik da belo meso bude spolja hrskavo, a iznutra sočno: Svaka domaćica treba da zna! (VIDEO)

foto: Profimedia

Crveno meso i svinjetina

 

Crveno meso i svinjetina mogu stajati u frižideru do pet dana, a mogu se smrznuti na period od četiri do 12 meseci. Preostalo kuvano meso će trajati tri do četiri dana u frižideru i dva do šest meseci ako se zamrzne.

 

Mleveno meso

 

Mleveno meso, kao što su govedina, teletina ili svinjetina, može stajati u frižideru jedan do dva dana, a mogu se zamrznuti na period od tri do četiri meseca.


Ovako ćete prepoznati otrovno i pokvareno meso: Sveže i bajato izgleda vrlo slično!

foto: Shutterstock

Slanina i kobasice

 

Slanina koja stoji u frižideru se treba pojesti u roku od nedelju dana, a kobasica se treba pojesti u roku od dva dana. I jedno i drugo se može zamrznuti na mesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva meseca.

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...