Sirova živina
Sirova živina u frižideru traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 stepeni Celzijusa ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 stepeni ili hladnije). Kuvana živina može stajati u frižideru nekoliko dana, a može se i smrznuti i pojesti za dva do šest meseci.
Trik da belo meso bude spolja hrskavo, a iznutra sočno: Svaka domaćica treba da zna! (VIDEO)
Crveno meso i svinjetina
Crveno meso i svinjetina mogu stajati u frižideru do pet dana, a mogu se smrznuti na period od četiri do 12 meseci. Preostalo kuvano meso će trajati tri do četiri dana u frižideru i dva do šest meseci ako se zamrzne.
Mleveno meso
Mleveno meso, kao što su govedina, teletina ili svinjetina, može stajati u frižideru jedan do dva dana, a mogu se zamrznuti na period od tri do četiri meseca.
Ovako ćete prepoznati otrovno i pokvareno meso: Sveže i bajato izgleda vrlo slično!
Slanina i kobasice
Slanina koja stoji u frižideru se treba pojesti u roku od nedelju dana, a kobasica se treba pojesti u roku od dva dana. I jedno i drugo se može zamrznuti na mesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva meseca.