SAVETI

Uravnotežite hormone na prirodan način: Evo 3 prirodna recepta!

Uravnoteženo hormonsko zdravlje s godinama postaje sve aktualnija tema, a najčešći izbor nakon dijagnoze su nebrojene konsultacije s ginekologom i odabir skupih lekova

Saveti stručnjaka
18:38h Autor:
Uravnotežite hormone na prirodan način: Evo 3 prirodna recepta!
Foto: Shutterstock

Većini na samu pomisao hormonskog zdravlja na pamet padaju tablete, što nikako nije dobro jer postoje i druga učinkovita sredstva koja mogu pomoći, a potpuno su prirodna.

Uravnoteženo hormonsko zdravlje

Uravnoteženo hormonsko zdravlje s godinama postaje sve aktualnija tema, a najčešći izbor nakon dijagnoze su nebrojene konsultacije sa ginekologom i odabir skupih lekova.

Nemojte posezati za Lekovima dok god vam priroda nudi rešenje, a donosimo vam i tri prirodna recepta koji će vam pomoći na prirodan način stabilizovati lučenje hormona.

Topla voda s limunom

Za početak dana savetuje se da popijete toplu vodu s limunom, koja će vam doprineti uklanjanju toksina iz organizma, smanjivanju težine, poboljšanju probave, imuniteta i stanja kože. Limun utiče na hormon sitosti zvan leptin, a ako leptin nije u ravnoteži telo počinje da stvara masne naslage. I zato će vam limun pomoći da poboljšate probavu i izbegnete dehidrataciju.

Toplu vodu s limunom napravite tako da iscedite pola limuna u čašu tople vode i popijete sve odjednom. Videćete koliko će vam jutro bolje započeti uz ovaj čaroban napitak.

Čaj od listova maline

Tokom dana se savetuje piti čaj od listova maline koji se koristi za jačanje mišića materice. Malina blagotvorno utiče na rad hormona, a žene koje piju ovaj čaj za vreme trudnoće ne bi trebalo da imaju teškoća prilikom porođaja.

Domaći sok od malina: Nezaboravni ukus koji vraća u detinjstvo! (RECEPT)

foto: Profimedia

Čaj od listova maline napravite tako da na veliku kašiku listova maline prelijete sa 200 ml prokuvane vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Čaj se ne preporučuje da se pije pre spavanja, zato ga pijte tokom dana.

Zlatno mleko

Za kraj dana savetuje se popiti zlatno mleko koje stvara ravnotežu između nivoa hormona u organizmu. Zlatno mleko umiruje, zagreva i osvežava, a sastojci blagotvorno utiču na organizam i čine korisnu kombinaciju za regulisanje hormona.

Jedan od sastojaka napitka zlatno mleko je i kurkuma koja poboljšava metabolizam estrogena i poboljšava cirkulaciju.

Za zlatno mleko vam je potrebna vam 1 kašičica kokosovog ulja, med, 1 šoljica mleka i pola kašičice paste od kurkume. U lonac stavite sve sastojke osim meda i uključite vatru na srednju jačinu. Zagrevajte uz neprestano mešanje i pazite da smesa ne prokuva- Za kraj dodajte med.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs