Pomaže u borbi protiv viška kilograma

Jedna šaka ovog voća dnevno je najbolja užina: Ubrzava metabolizam i sagoreva kalorije!

Ukoliko želite smršati morate prihvatiti zdrav režim ishrane i redovno vežbati. Ipak, postoje i mali trikovi koji će vam pomoći u ovoj misiji da izgledate i osećate se bolje

Fitnes & Nutricija
Autor:
Jedna šaka ovog voća dnevno je najbolja užina: Ubrzava metabolizam i sagoreva kalorije!
Foto: Shutterstock

Pored zdrave ishrane bez šećera i zasićenih masti, važno je šta jedete između obroka i da vodite računa koliko je to dobro dopuna vašoj ishrani.

Dobar izbor za užinu je brazilski orah koji reguliše metabolizam i funkcionisanje organa za varenje i tako pomaže da se rešimo viška kilograma.

Brazilski orah bogat je selenom, mineralom koji je neophodan za zdravlje metabolizma tako što tiroidne hormone vraća u aktivnu, pravu formu. Osim toga, ova ukusna grickalica uz sebe veže toksine koji se inače spajaju sa masnim ćelijama i oblikuju celulit.

Nakon 10 godina mučenja, regulisala ceo metabolizam i sistem za varenje: Samo je uvela ovu namirnicu u ishranu!

foto: Shutterstock

Ponekad užinajte brazilski orah i ubrzo ćete primetiti dobre rezultate. Cene ovog voće kod nas su veće ali imajte na umu da vam sto grama može dugo trajati i sve zdravstvene prednosti koje konzumacija ovog voća nosi.

Pored brazilskog oraha, metabolizam možete da ubrzate ako jedete hranu bogatu gvožđem, cinkom, jodom i selenom. Takođe, jedite hranu bogatu proteinima jer će oni učiniti da se osećate sito i daće telu energiju da brže svari ono što ste pojeli. Neka istraživanja dokazuju da ljuta hrana pomaže u sagorevanju kalorija, ali sa njom budite oprezni i jedite je umereno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs