Brojna lekovita dejstva

Moćan lek star 3.500 godina: Čaj koji leči preko 14 bolesti! (RECEPT)

Možete ga konzumirati kad ste pod stresom i želite da se opustite, a odličan je za korišćenje nakon tretmana hemoterapije

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Iako je danas najpopularniji plod sa drveta maslina, mnogi ne znaju da je na stablu masline izrazito lekovito i lišće koje krije brojna lekovita svojstva, a najznačajnije jedinjenje u listu masline je oleuropein koji poseduje izuzetno jako antibakterijsko svojstvo.

 

Maslinovim listom poboljšava se zdravstveno stanje u velikom broju bolesti:

andenocephalitis, difterija, čir na želucu, malarija, botulizam, ateroskleroza, sindrom hroničnog umora, herpes, hepatitis B, meningitis, grip, tuberkuloza, gonoreja, upala pluća...


Osim što vam pomaže u borbi protiv bolesti koje su gore navedene, ovaj čaj će podići vašu nivo energije i ojačati vaš imuni sistem. Možete ga konzumirati kad ste pod stresom i želite da se opustite, a odličan je za koristiti nakon tretmana hemoterapije.

 

Stabilizacija srčanog ritma, olakšanje cirkulacije i bola: 10 razloga zašto je med dobar za srce!

foto: Shutterstock

Sastojci:

15-20 suvog lišća masline
2-3 dl kipuće vode

 

Priprema:

 

Listovi trebaju biti prikupljeni u proleće i sušeni napolju. Kada se dobro osuše, stavite ih u teglu i odložite na hladno mesto. Trebaće vam 15-20 listova za ovaj čaj.

 

Stavite listove u kipuću vodu i kuvajte ih 10 minuta Kad je gotovo, izvadite ih i pustite da se ohladi oko 15 minuta.

 

Slobodno dodajte limunov sok ili med da obogatite ukus. Konzumirajte čaj za nekoliko uzastopnih sedmica i osetićete sve njegove prednosti.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs