Ubacite je na jelovnik što pre

Dokazano najzdravija na svetu, a niko je ne jede: Ova namirnica leči sve, od srca do slabe kose!

Zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, pročišćava krv, podstiče apetit, čisti telo od toksina - to su samo neke od prednosti superbiljke
Nutricija 08.02.2017. - 15:34h Autor: megagiga.info
Foto: Thinkstock

Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci veruju da je najzdravija na svetu.

 

U pitanju je povrće koje sadrži brojne esencijalne vitamine i minerale kao što je gvožđe.

 

Ako je verovati istraživanjima, ova biljka sadrži više gvožđa nego spanać i više vitamina C od nekih agruma. Osim tih hranljivih materija, potočarka ima brojne zdravstvene prednosti.

 

Naime, prema nedavnoj studiji, utvrđeno je da potočarka zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, a takođe i pročišćava krv, podstiče apetit i čisti telo od toksina. Mnogi ljudi piju sok od potočarke vrlo često, a preporučuje se i ispijanje razređeno sa vodom u razmeri 1: 5.

 

Preporučena doza je jedna čaša na svakih nekoliko dana, ne više od toga, jer može doći do nuspojava.

 

Celog života bacamo pravo blago: Naučnici kažu da može da ubije 14 vrsta ćelija raka!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Sok od potočarke se može primeniti lokalno (spolja) u lečenju bilo koje vrste stanja kože i kose. Samo utrljajte sok na zahvaćena područja ili koristite sok u obliku obloge i možete konačno da rešite problem gubitka kose i mnoge kožne probleme.

 

Za oblogu od potočarke izlomite malo lišća ove biljke i pomešajte sa alkoholom, a zatim nanesite smesu na pogođena područja i zamotajte zavojem. Ostavite oblogu par sati, a zatim skinite i isperite područje hladnom vodom.

 

Takođe, sok od potočarke može da zaustavi rast tumora i metastaze, a neki stručnjaci tvrde da ima moć da spreči brojne kardiovaskularne probleme i zaustavi širenje raka dojke.

 

Njom je Hipokrat lečio najteže bolesti: Ako želite zdravlje, nabavite ovu biljku!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs