Zdravlje

Svaki dan uz obrok pojedite jednu ljutu papričicu, a evo i zašto!

Ako ste ljubitelj ljute hrane, utičite i na svoje voljene da svaki dan pojedu makar jednu ljutu papričicu, a evo i zbog čega
Nutricija 19.02.2016. - 22:15h Autor: novimagazin.rs
Foto: Shutterstock

Možda ne prija svima da jedu ljuto, ali svakako bi trebalo razmisliti o prednostima ove hrane:

 

Pomaže pri mršavljenju

 

Dodatno začinjena hrana dovodi do smanjenja telesne težine. Istraživanja su pokazala da ljuti feferoni sadrže kapsaicin, sastojak koji pomaže telu da sagori više kalorija.

 

Sprečava rak

 

Istraživanja su pokazala da kapsaicin u ljutim feferonima ubija ćelije raka. Ovo ljuto povrće takođe pomaže u borbi protiv prehlada, služi kao prevencija moždanog udara, a sprečava i gojaznost.

 

Uništavaju zloćudne bolesti: 5 zdravih navika dok još nije kasno!

 

Štiti srce

 

Ljute papričice štite od bolesti kardiovaskularnog sistema, smanjuju rizik od infarkta i moždanog udara a smanjuju i štetni uticaj lošeg holesterola.

 

Snižava krvni pritisak

 

Naučno je dokazano da ljute papričice snižavaju krvni pritisak i opuštaju krvne sudove.

 

Oslobađa od besa

 

Ljuta hrana podstiče proizvodnju serotonina, hormona zbog kojeg se ljudi osećaju dobro. Zbog toga je korisna u borbi protiv depresije.

 

Srednjevekovni moćni lek protiv infekcija: Manastirski prirodni antibiotik! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...