Najbolje iz prirode

Sprečite rak korom od jabuke: Kako da napravite čaj protiv opake bolesti! (RECEPT)

Ovaj čaj podstiče funkciju želuca, reguliše metabolizam i smiruje bolove od artritisa
Nutricija 28.10.2015. - 12:05h Autor: Narodnilijek.com
Foto: Shutterstock

Verovatno već znate da hrana bogata vlaknima smanjuje rizik od raka debelog creva. Kora kruške sadrži većinu vlakana i zato je najbolje konzumirati ovo voće sa korom.

 

Kruška je veliki izvor vitamina C i K, bakra i vlakana. Vitamin C je dobro poznati borac ​​protiv slobodnih radikala. Bakar, s druge strane, uklanja super oksidativne radikale, a vlakna deluju preventivno protiv raka debelog creva.
Jedna kruška sadrži oko 3,98 grama vlakana, 6.64 mg vitamina C, 7.74 mg vitamina K, 0,19 mg bakra i samo 98 kalorija. Kruške su idealan izbor za sve one koji imaju dinamičan, brz i stresan način života.

 

Očistite creva na najzdraviji način: Recept ruske medicine koji sprečava rak!

 

Sveža kruška ima puno vlakana, posebno pektina. Prosečna veličina kruške može da da oko 6 grama vlakana od kojih je 40% pektin. Vlakna pomažu u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi i holesterola i omogućuje normalno funkcionisanje creva i njihovo redovno pražnjenje.

 

Stručnjaci su analizirali hemijski sastav jabuke i otkrili da su fitohemikalije dokazano sredstvo protiv najmanje tri vrste karcinoma pluća, debelog creva i jetre. Mnoge analize napravljene na jabukama dokazuje poznatu izreku: jedna jabuka dnevno drži vas daleko od lekara.

 

Zbog velikih prednosti i prehrambene vrednosti nutricionisti savetuju da se jede najmanje 40 kg jabuka godišnje. Jabuke olakšavaju probavu, a sadrže i druge korisne materije koje stimulišu imuni sistem, štite od raka i sprečavaju taloženje masti u jetri. Ovo voće takođe sadrži vodu i vitamine, kao što su A, B, C, jabukova, limunska i mravlja kiseline, kao i ugljene hidrate.

 

Rak dojke ubije 1.600 žena u Srbiji: 5 najopasnijih faktora na koje sami utičemo!

 

Sveže jabuke sadrže pektin, isto kao i kruške. Ovo jedinjenje apsorbuje vodu i toksične materije u crevima. Na taj način jabuka eliminiše toksine iz tela. Jabuke sadrže minerale kao što su fosfor, kalijum, gvožđe i kalcijum. Jedan kilogram jabuka sadrži 600 kalorija, isto koliko ima i u litru mleka. Međutim, jabuka se razgrađuje u želucu za samo dvadesetak minuta. Ako se jede u kombinaciji s drugom hranom, proces razgradnje može da traje nekoliko sati, tako da je dobro jesti pola sata pre obroka ili nekoliko sati nakon obroka.

 

Kora jabuke je takođe bogata vlaknima i vitaminima

 

Jabuka srednje veličine sadrži 4,4 grama vlakana. Ako bacite koru poješćete samo 2,1 grama vlakana. To je razlog zašto je preporučljivo da konzumirate neoljuštenu jabuku. Jedna srednja jabuka, zajedno s korom sadrži 8,4 mg vitamina C i vitamina A, dok su oguljene jabuke sadrži samo 6,4 mg vitamina C.

 

Jedinjenje koje pomaže disanju se naziva kvercetin i najčešće se nalaze u kori jabuke. Jedna studija je došla do zaključka da ljudi koji jedu pet ili više jabuka nedeljno imaju zdravija pluća od onih koji jedu manje ili uopšte ne jedu jabuke.

 

Ekstrakt semenki grožđa kao lek: Ubija ćelije raka otporne na hemioterapiju!

 

Kora jabuke može da spreči rak

 

Studija, provedena 2007. godine, na Univerzitetu Kornel, došla je do zaključka da jedinjenje poznato po imenu terpen, koje se nalazi u kori jabuke, može da spreči ili ubije postojeće ćelije raka u laboratorijskim uslovima. Ova jedinjenja su naročito delotvorna protiv raka debelog creva, jetre i karcinoma dojke.

 

Kvercetin štiti memoriju

 

Antioksidans kvercetin bori se protiv oštećenja moždanog tkiva povezanog s Alchajmerovom bolesti ili drugih sličnih bolesti.

 

Jedna jabuka, zajedno sa svojom korom, sprečava dobijanje težine. Ursolična kiselina takođe može da se nađe u kori jabuke. Ova kiselina je neophodna u borbi protiv gojaznosti. Ursolična kiseline povećava mišićnu masu, sagoreva kalorije, a time i smanjuje rizik od prekomerne težine.

 

Ubice apetita: Ove namirnice su najbolji saveznici u mršavljenju!

 

Čaj od kore jabuka

 

Ovaj čaj podstiče funkciju želuca, reguliše metabolizam i smiruje bolove od artritisa.

 

Sastojci: 500 ml vode, Kkra od 5-6 srednjih jabuka, prstohvat cimeta, malo vanile

 

Priprema: Zagrejte vodu i nakon što proključa dodajte koru jabuke, cimet i vanilu. Smanjite vatru i kuvajte sastojke desetak minuta. Pijte ovaj čaj 1-3 puta dnevno, a ako vam nije dovoljno slatko, možete da dodate malo meda.

 

Kamen u bešici i mokraćnim kanalima: Rešite ga se prirodnim putem! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs