probajte

7 NAMIRNICA KOJE MOGU DA UGASE BOL I REGULIŠU KISELINU U ŽELUCU: Za žgaravicu više nećete znati!

Žgaravica je simptom bolesti u probavnom sistemu ili neodgovarajuće ishrane koja je popraćena neugodnim pečenjem prsne kosti.

Fitnes & Nutricija
Autor:
7 NAMIRNICA KOJE MOGU DA UGASE BOL I REGULIŠU KISELINU U ŽELUCU: Za žgaravicu više nećete znati!
Foto: Shutterstock

Srećom, i za nju postoji olakšanje, a ono dolazi u obliku upravo ovih namirnica.

1. Čaj od đumbira

čaj od đumbira
foto: Shutterstock

Prokuvajte u vodi očišćen i iseckan komad đumbira (veličine palca), pustite da odstoji desetak minuta, pa popijte. Ovaj je napitak učinkovit protiv raznih vrsta upala, a smiriće i žgaravicu.

2. Banane

banane
foto: Shutterstock

Ako osećate simptome žgaravice, pojedite bananu. Ovo tropsko voće sadrži minimalne količine kiselina, pa tako štiti i smiruje nadraženi želudac.

3. Bademovo mleko

Bademovo mleko, Mleko, Bademi
foto: Profimedia

Ova zdrava alternativa klasičnom kravljem ili kozjem mleku pomaže da se neutralizuje kiselina u želucu. S bademovim mlekom smućkajte smuti u koji svakako dodajte jagode, banane i spanać.

4. Ovsene pahuljice

Ovsene Pahuljice
foto: Profimedia

Nadraženi želudac voli hranu bogatu vlaknima poput ovsenih pahuljica. Ujutru počnite sa činijom pahuljica koja će vam dati energiju za dan i i ugasiti svaku eventualnu bol.

5. Komorač

Komorač, Seme komorača
foto: Shutterstock

U vruću vodu ubacite dve kašičice semenki komorača. Pustite da odstoji pola sata, začinite s medom i popijte. Za žgaravicu više nećete znati.

6. Kefir i aloe vera

kefir
foto: Shutterstock

Kašilicu soka od aloe vere pomešajte s kefirom i pojedite za doručak. Ovo je odlična kombinacija koja umiruje probavni sistem, a uz to je poprilično ukusna.

7. Zeleno lisnato povrće

Brokoli
foto: Shutterstock

S povrćem je teško pogrešiti. Jedite što više zelenog lisnatog povrća poput brokolija, špargli, celera i karfiola koje sadrži malo kiselina te su dobri u borbi protiv kiselina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs