Đumbir je bogat eteričnim uljima, kalijumom, manganom, bakrom, magnezijumom i vitaminom B, a u kombinaciji s medom i limunom daje našem organizmu pravu “nutritivnu bombu”. Ako tome dodamo moćan beli luk kao dokazani antibiotik onda jesigurno da smo dobili prirodan lek za jačanje imuniteta.
Sastojci:
- 500 grama domaćeg meda
- 2 srednja i jedan veći koren đumbira
- sok od jednog limuna,
- 4 čena belog luka

Priprema:
- Pripremite 500 grama meda i praznu teglu od 800 ml.
- Ogulite, te narendajte koren đumbira.
- Iscedite sok od limuna ili plod limuna pa naseckajte na kriške.
- Beli lik sitno naseckajte.
- Sve sastojke stavite u teglu s medom, tako da napunite malo više od pola tegle. Limun i đumbir će ispustiti sok.
- Ostavite sve sastojke da odstoje jedan dan, zatim teglu do kraja dopunite medom.