ZDRAVLJE U JEDNOJ ČAŠI!

Čaša ovog napitka na prazan stomak učiniće čuda za organizam: Smanjuje holesterol i pritisak, sprečava infarkt! (RECEPT)

Čaša ovog napitka garantije vam čiste i jake krvne sudove i očuvan kardiovaskularni sistem.

Fitnes & Nutricija
Autor:
Čaša ovog napitka na prazan stomak učiniće čuda za organizam: Smanjuje holesterol i pritisak, sprečava infarkt! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Beli luk deluje antibakterijski, a dokazana je njegova delotvornost u snižavanju visokog krvnog pritiska i holesterola, arteroskleroze, sprečavanju koronarne bolesti srca i krvnih sudova i kod prevencije srčanog udara.

Ako patite od svakodnevnih zdravstvenih problema kao što su prehlada, grip ili gljivičnih infekcija, beli luk će u velikoj meri pomoći kod ovih tegoba. Pored toga, beli luk aktivno učestvuje u ublažavanju simptoma osteoartritisa, dijabetesa i povećane prostate, prenosi Centarzdravlja.hr

Beli luk jača imunitet i pomaže telu da ukloni toksine, a u kombinaciji s medom i đumbirom ublažava i uklanja čak i propratne neželjene efekte hemoterapije. Beli luk je najbolje konzumirati sirov i to na prazan želudac jer je, u suprotnom, telu je znatno otežana apsorpcija svih njegovih hranljivih sastojaka.

Đumbir je čudesni začin koji osim odličnog ukusa ima moćna lekovita svojstva. Najčešće se koristi u istočnjačkim kulturama, a dodaje se raznim vrstama jela i voćnih sokova. Đumbir će dodati poseban ukus svim vašim jelima, a istovremeno će ih učiniti zdravijim.

Đumbir je jedan od najboljih izvora antioksidanasa i zbog toga odličan za prevenciju niza bolesti i jačanje imunološkog sistema. On štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala i reguliše proces starenja.

Recept za napitak od đumbira, meda i belog luka:

Za ovaj moćni napitak potreban vam ječen belog luka, komadić đumbira, kašika meda i čaša tople vode.

Izgnječite čen belog luka, a komadić đumbira izrendajte na sitno. Dodajte kašiku meda i dobro promešajte. Mešavinu dodajte u čašu tople vode i još jednom sve dobro promešajte. Za bolji ukus i još jače delovanje, u ovaj napitak možete da iscedite i pola limuna.

Svakodnevno uzimajte ovu kombinaciju na prazan želudac. Osećaćete se zdravije i biti puni energije, a vaš kardiovaskularni i imuni sistem će biti ojačani i zaštićeni.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs