rešava zdravstvene probleme

Svi bacate vodu u kojoj se kuvao pirinač: Mnogo grešite, prava je riznica zdravlja!

U nastavku pročitajte u kojim promenama ćete uživati ako iskoristite pametno pirinčanu vodu

Nutricija 24.12.2019. - 21:19h Autor: Stil/Dnevno.Hr
Foto: Shutterstock

Preostala voda od kuvanja pirinča vekovima se koristi za negu kose i kože, te je velik izvor energije.

 

Pirinčana voda je bogata ugljeno hidratima, te je dobra protiv dehidratacije, pomaže kod infekcija, sprečava zatvor, reguliše krvni pritisak. Možete da je pijete i kada osetite umor ili nedostatak energije.

 

Prava je riznica vlakana, pa je idealna za dobar rad creva. Osim toga, skrob iz nje podstiče razvojkorisnih bakterija u želucu, a ako budete imali pravilno varenje i regulisanu probavu, nećete imati ni problema sa viškom kilograma!

 

Ukoliko se umivate pirinčanom vodom, vaša koža će biti mekša i hidrirana. Osim toga, možete je koristiti i kao zamenu za tonik i kod smanjenja pora na licu. Preporčuje se za kožu sklonu aknama jer smiruje i hladi.

 

Da biste dobili pirinčanu vodu, potrebno je da prilikom kuvanja ulijete više vode nego pirinča. Možete da sipate 2 do 3 kašike pirinča na 2 šolje vode.

 

Odlična je i za kosu. Deluje kao dubinski balzam i omekšava je. Preporučuje se da se nakon šamponiranja teme ispere pirinčanom vodom i umasira u kožu glave. Zatim se ponovo nanese šampon i ispere. Na ovaj način kosi se vraća sjaj i elastičnost.


Pirinčana voda, rendana jabuka, čaj: Kako da se rešite dijareje!

foto: Shutterstock
  • Kuvajte 20 do 30 minuta, dok voda ne postane mlečno bela.
  • Nemojte dodavati nikakve začine, sve što vam je potrebno iz pirinča jeste skrob.
  • Procedite pirinač, vodu ulijte u neku posudu i ostavite da se ohladi. Najbolje je da pirinčanu vodicu ulijte u teglu s poklopcem.
  • U frižideru je možete držati do 4 dana.

 

Ispirajte kosu običnom vodom od kuvanog pirinča: Hit metod koji potpuno obnavlja suve vlasi i podstiče brzi rast!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...