Metod koji se odavno koristi u Aziji

Ispirajte kosu običnom vodom od kuvanog pirinča: Hit metod koji potpuno obnavlja suve vlasi i podstiče brzi rast!

Metod koji se odavno koristi u Aziji

Hair & Makeup
Autor:
Foto: Shutterstock

Pirinčana voda koja je preostala nakon kuvanja pirinča u njoj je novi trend u koji se blogerke i brojne žene na Instagramu kunu da im čini kosu lepšom i zdravijom!

 

Nakon leta, sunca i mora, većini žena kosa je oštećena, a ovaj tretman iz kućne radinosti navodno obnavlja kosu, čini je sjajnijom, elastičnijom i podstiče njen rast. To sve navode žene koje je koriste iako za to nema naučnih dokaza.


Sa druge strane, žene iz jugoistočne Azije koriste je već vekovima, a voda od pirinča spominje se čak i u vremenu pre Hrista, kad su je Japanke koristile za negu svoje obično jako duge kose.

 

Nećete moći da joj odolite: Frizura koja će biti broj jedan ove jeseni! (FOTO)

foto: Shutterstock

U azijskoj kulturi tvrde da je pirinčana voda za kosu blagotvorna jer sadrži aminokiseline koje jačaju i hrane kosu, i inositol, ugljeni hidrat koji navodno popravlja strukturu oštećene kose i u njoj ostaje i nakon ispiranja, delujući kao štit protiv novih oštećenja.

 

Ono što je sigurno, osim da se mnoge žene kunu u njenu efektnost, jeste da u pirinčanoj vodi ostaju vitamini, minerali, aminokiseline i antioksidansi koji se nalaze u zrnima pirinča. Posebno je vole žene kovrdžave kose koja je sklona isušivanju.

 

Pirinčana voda za negu kose primenjuje se umesto regeratora, a za najbolji efekat trebalo bi je držati oko 20 minuta na kosi pre ispiranja.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...