Mirisne note

Četiri koraka do izbora najboljeg parfema

Teško je izabrati pravi parfem, kada je toliko mnogo izbora oko nas. Evo četiri jednostavna koraka kako da izaberete najbolju mirisnu notu za vas i ne potrošite pare na nešto što nećete koristiti
Nega
19:18h
Foto: Thinkstock

Tršte nam nudi pregršt parfema raznih marki i mirisnih nijansi. "Žena koja ne nosi parfem nema budućnost', slavna je izjava famozne Koko Šanel, koja je ostala aktuelna toliko decenija.

 

Međutim, kako izabrati baš onaj pravi miris u moru ponude?

 

Ovih pet stvari je dobro znati kako biste napokon znali da izaberete savršen parfem za svaku priliku:

 

1. Jedan od najvažnijih saveta glasi: nikada nemojte da kupujete miris pre nego ga isprobate, a većina parfimerija bi trebalo da ima uzorke za isprobavanje, stoga to ne bi trebalo da bude problem. Nosite ga par dana, jedino tako ćete spasiti bogatstvo ako vam miris ne odgovara "po svim zahtevima".

 

2. Sve što ima "seksi" prizvuk u opisu treba sačuvati za noćne izlaske. Uostalom, takve mirise uvek možete da nosite u raspršivaču u malim dozama, u torbici. Lako ćete se sa poslovnog prebaciti na "opušteni" miris.

 

3. Mirisi se izgube tokom sati nošenja, a vi želite da vam traje celu noć. Zato, ne igrajte na samo jednu kartu – uz omiljeni parfem, imajte spreman i dezodorans za telo sa sličnim notama koji stavljate pre parfema. Pored toga, na zglobove ruku možete staviti par kapljica nekog organskog eteričnog ulja.

 

4. Oni koji vole slatke cvetne mirise neka traže parfeme s tragovima vanile i karamele koji nisu previše napadni. Oni su idealni za česta osvežavanja tokom dana.

 

5. Ponekad je potrebno posegnuti za univerzalnim mirisom, onim koji zaokuplja pažnju oba pola, koji se nosi uz odela, muška i ženska. Ključne note takvog parfema su hrast i citrusi. Oni se često opisuju kao "orijentalni" ili "drvenasti" i vrlo su dogotrajni.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...