lEČENJE KOD KUĆE

Uklonite bradavice i fibrome jabukovim sirćetom: Za pet dana koža će biti čista! (RECEPT)

Fibriomi mogu predstavljati problem jer nastaju na mestima gde se koža tare i na taj način dolazi do povreda

Nega
20:49h Autor:
Uklonite bradavice i fibrome jabukovim sirćetom: Za pet dana koža će biti čista! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Šta su fibromi? Fibromi su dobroćudne izrasline na koži koje su prema definiciji zapravo benigni tumori vezivnog tkiva. Na koži izgledaju kao maleni mekani čvorići, Papulić na peteljci iznad nivoa kože – veličine od nekoliko mm pa do centimetra u prečniku. Obično su boje kože, ali mogu biti i svetlo pigmentovani. Promene nisu maligne, ali ih je tokom života sve više, radi čega se vide i predstavljaju estetski problem.

Najčešće nastaju u srednjoj životnoj dobi i na mestima gde se koža tare pa su stoga najčešće na vratu, predelu pazuha, preponama, ispod dojki, po stomaku, kapcima, ali se mogu pojedinačno javiti i drugde na koži. Zapravo, skoro svaki čovek ima bar jedan fibrom na koži tako da ova pojava nije retka.

Uklonite viseće bradavice: 6 prirodnih rešenja već imate u kuhinji! (RECEPT)

Tipični kožni privesci ili fibromi na vratu

Oni mogu predstavljati problem jer nastaju na mestima gde se koža tare pa ih povredi – radi čega se mogu upaliti, narasti, krvari i sl.

Njihov broj i veličina se povećava s godinama. Nije poznat uzrok njihova nastanka, no nasleđe i debljina su bitni faktori u njihovom razvoju. Njihov broj varira prosečno od nekoliko pa do nekoliko stotina.

Dijagnoza fibroma se postavlja lekarskim pregledom, a o načinu lečenja odlučiti će dermatolog. Najčešće se fibromi uklanjaju u hladnije doba godine kada je sunce manje izraženo, znojenje i sl.

Fibromi se kod dermatologa obično uklanjaju elektrokoagulacijom, aplanacijom, radiokirurški, laserski. Potreban je samo jedan tretman, osim ukoliko se nalazi veći broj fibroma ili veća površina, tada je je tretman potrebno ponoviti.

Nakon uklanjanja zaostaju krastice ili krasta koje se mažu lokalnim antibiotikom pet dana uz uobičajenu higijenu i tuširanje. Nakon zahvata potrebno je izbegavati nekoliko dana jače znojenje jače fizičke napore kako bi zarastanje bilo uspešno i bez komplikacija.

Jabukovo sirće i prokuvana voda: 12 primena čudotvornog eliksira!

Kako koristiti jabukovo sirće za uklanjanje fibroma?

Smatra se da je jabukovo sirće je jedan od najefikasnijih kućnih lekova. Može se koristiti za lečenje različitih zdravstvenih stanja, a uklanjanje fibroma je jedan od njih, zahvaljujući svojoj kiselosti.

Zapamtite, nikada ne smete koristiti jabukovo sirće za uklanjanje fibroma oko kapaka, jer može da iritira oči. Ova metoda deluje kod većine ljudi. Evo kako …

Metoda uklanjanja fibroma sirćetom:

Pažljivo operite područje oko fibroma koristeći vodu i blagi sapun. Fibrom prvi put možete namakati u vodi 15 minuta (odnosno može se na njemu držati vata natopljena vodom) ili se pak fibrom malo protrlja s nečim (npr novom četkicom za zube i sl.).

Natopite komadić vate jabukovim sirćetom i iscedite višak. Položite pamuk direktno na fibrom te ga osigurajte flasterom ili zavojem, da budete sigurni da će ostati na mestu. Ostavite ga 15 minuta. Isperite vodom.

Ponovite postupak 3 puta na dan, nekoliko dana do nedelju dana ili više ako je potrebno (ne treba više namakati tj trljati fibrom pre sirćeta). Fibrom bi prvo trebao dosta potamni, nastati će krastica, zatim će se osušiti i na kraju sve otpasti.

U zavisnosti od veličine fibroma tj. Koliko je on duboko u koži, nastati će malo oštećenje (ožiljak) i on se maže nevenovom masti ili aloe vera gelom.

Ako fibrom nije duboko u koži, ožiljak ne bi uopšte trebalo nastati – ako se sve ovo napravi pažljivo.

Jabukovo sirće u službi lepote: 10 manje poznatih primena tečnosti zlata vredne!

Napomena:

1. Paziti da jabukovo sirće ne curi po koži oko fibroma jer će pocrveneti.

2. Ne stavljati više jabukovo sirće kada jednom nastane krasta.

3. Ne trgati krastu. Čekati da sama otpadne!

Mnogo ljudi potvrđuje da ovo zaista deluje! Možete ovo probati i sa sokom biljke čuvarkuće.

Jabukovo sirće zlata vredno: Pogledajte šta sve možete da izlečite ovim magičnim napitkom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs