Više štete nego koristi: 5 kozmetičkih preparata koje većina žena koristi pogrešno!

Otkrivamo vam neke trikove pomoću kojih ćete izvući maksimum iz određenih proizvoda

Nega 24.08.2018. - 21:46h Autor: index.hr
Foto: Shutterstock

Neka kozmetička sredstva nemaju precizno i konačno uputstvo za upotrebu, pa ih žene često koriste pogrešno, što im može doneti više štete nego koristi.

 

Ulje za čišćenje lica

 

Ulje i voda se ne mešaju. Međutim, kada je reč o uljima za čišćenje lica, to pravilo ne važi, jer u kombinaciji s vodom deluju još bolje. Kako biste izvukli najbolje iz ulja, umasirajte ga u lice vlažnim prstima. Tako ćete šminku i sve nečistoće s lica skinuti lakše i bolje.

 

Tonik za lice

 

S tonicima za lice treba da budete posebno pažljive i nežne, ne samo na području oko očiju već i na ostatku lica. Tufer s tonikom nemojte nikad grubo trljati o lice da biste što pre uklonili šminku. Bolje je da ga prislonite nekoliko sekundi na područje koje želite da očistite, pa će tonik otopiti šminku i obrisaćete je samo jednim laganim potezom.

 

Tretman od 100 dinara: Rešite se suve kože i ispucalih peta na prirodan način - za samo 30 minuta!

foto: Shutterstock

Sunđeri za nanošenje šminke

 

Glavna svrha ovih sunđerčića je da šminku što bolje stope s licem kako bi izgledalo što prirodnije. A to ćete najbolje postići ako lagano tapkate make-up po licu i izbegavate trljanje.

 

Olovka za usne

 

Većina žena olovku za usne nanosi samo uz ivice i to je potpuno pogrešno. Za najbolji efekat olovku treba lagano prstima razmazati i prema unutrašnjoj strani usana kako bi se linija što bolje stopila i usne izgledale prirodnije. Nakon toga nanesite karmin preko svega.

 

Regenerator za kosu

 

Brojni profesionalni frizeri sada tvrde da bi regenerator trebalo da se nanosi na kosu pre šampona, što je potpuno suprotno od onog što smo dosad svi mislili i radili. Ako promenite redosled, kosa će, navodno, biti puno mekša i izgledati zdravije. Pa, probajte.

 

Spas za lice u toku leta: Napravite u 3 koraka hidrirajući sprej za lice koji neguje i osvežava kožu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs