Vaš mir

Posvetite se sebi: Novogodišnji spa tretman kod kuće

Iskoristite vikend pred vama i napunite baterije u sopstvenom malom spa centru kod kuće
Nega
05:58h
Posvetite se sebi: Novogodišnji spa tretman kod kuće
Foto: Shutterstock

Vikend je pred vama, i to poslednji u ovoj godini. Idealno vreme da napunite baterije i povratite energiju uz pomoć spa dana koji ćete organizovati u sopstvenom domu i tako sveži uđete u 2014. godinu. Znamo da to zvuči nemoguće jer su poslednji dani godine uvek rezervisani za trku, šoping u poslednjem trenutku i svođenje računa. Ipak, razmislite šta će se dogoditi ako nešto od toga propustite i u zamenu sebi priuštite opuštanje i punjenje baterija u inat prazničnoj tenziji.

Evo predloga kako da organizujete jedan takav dan.

Osmislite kakav spa dan biste želeli: Razmislite da li želite dan za odmor, opuštanje i podmlađivanje ili možda dan koji će vam podići energiju. Takođe, donestite odluku da li ćete uživati sami ili ovaj poseban dan podeliti sa nekim.

Napravite plan: Prirodno buđenje, lagane vežbe i umirujući spa tretmani prijaće vam ukoliko želite da se opustite. Ako vam je potrebno podizanje energije, neka i vaš raspored bude energičniji. Možda je vreme za pešačenje. Pozovite prijatelja i krenite u dugu šetnju...

Pripremite sve potrebne stvari: U zavisnosti od toga kakav spa dan ste odabrali pripremite: čiste prekrivače, peškire, ogrtač, papuče, sveće, CD-ove sa muzikom za relaksaciju, odeću za vežbanje, rukavicu za kupanje, kozmetičke preparate za lice i telo i slično.

Napravite zdrave obroke: Neka vaš kućni spa meni sadrži zdrave obroke, pogodne za vraćanje energije. Evo predloga: omlet od belanaca sa povrćem za doručak, obareno pileće belo meso i povrće za ručak, supa od sočiva i salata za večeru. Možete sve skuvati ranije ili uživati u pripremi zdrave hrane sa svojim prijateljima baš tog dana.

Napravite spa kupku: Za toplu kupku izaberite miris koji vama najviše prija. Ništa ne deluje tako opuštajuće kao miris lavande. Za kupku od lavande koja ublažava psihičku napetost i opušta dodajte 10 kapi eteričnog ulja lavande u već napunjenu kadu. Možete dodati 3 supene kašike slatke pavlake da bi se ulje bolje rastvorilo u vodi, a pavlaka će dati mekoću vašoj koži.

Savršena muzika za savršen dan: Muzika je nešto što nas sve opušta. Naravno, svako ima "svoju" muziku koja ga pokreće. Izaberite muziku koja će pomoći da se osećate srećno, mlado i razdragano i na taj način uđite u praznično raspoloženje.

Napravite jednu prednovogodišnju odluku i odvojite vreme za ovaj savršen kućni dan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs