Pravilno tretiranje

Sunce nam svaki dan uništava kožu: Samo ovakva nega može da spreči isušivanje i prerano starenje!

Vaše lice i telo izloženo je štetnim sunčevim zracima svakodnevno

Nega
Autor:
Sunce nam svaki dan uništava kožu: Samo ovakva nega može da spreči isušivanje i prerano starenje!
Foto: Profimedia

Tokom letnjih meseci svi smo fokusirani na sunce, ali iz opravdanih razloga. Sunce je prirodna blagodat za celi organizam: učestvuje u sintezi vitamina D, smiruje upalne procese na koži (seboreja, psorijaza), pospešuje mršavljenje (ubrzava metabolizam i izlučivanje toksina). No, koliko je sunce dobro za kožu, toliko nam zbog njegovog uticaja koža vapi za hidratacijom i negom.

90% našeg tela čini voda, stoga je hidratacija podjednako važna za lice i telo.

Potrebna nam je pomoć i proizvodi koji će našu kožu činiti elastičnom i blistavom. Takvi proizvodi će nam pomoći da naša koža bude duže čvrsta i sveža. Ukoliko koži nedostaje vlage, ona će postati tanka, suva i osetljiva.

Leti koža zahteva dodatnu brigu. Nekoliko je faktora koji posebno negativno utiču na nju:

UV sunčevi zraci

Nikako ne smemo zaboraviti da postoji štetno delovanje UV sunčevih zraka. UVA zrake (dugih talasnih dužina) koje prolaze kroz staklo i vodu i prodiru u dublje slojeve kože, te stvaraju puno slobodnih radikala koji uništavaju kolagen i elastin čime slabi tonus kože i koža postaje suva, dehidrirana, a nakon dužeg vremenskog izlaganja nastaju bore. UVB zrake (kratkih talasnih dužina) deluju na površinski sloj kože, pa je oštećenje vidljivo odmah (crvenilo, opekotine).

Letovanje leči bolje od tableta: Morska voda rešava ovih 10 problema!

foto: Profimedia

Morska voda

More i sunce, te neadekvatna nega mogu dovesti do dehidracije kože, koja se manifestuje kao hrapavost, pojava malih napuklina, perutavosti, upale, crvenila, zatezanja i svraba. Na licu usled gubitka vlage i dehidracije dolazi do prevremenog starenja (obrazi, donja vilica, oko očiju, usne), a ni ostatak tela nije izostavljen.

Isparavanje

Isparavanje vlage i vlažnih materije koje vežu vlagu u koži događa se zbog nedostatka higroskopnih materije, a koje prirodno nastaju u koži tzv. prirodni uzročnici zadržavanja vlage, najpoznatija nam je hijaluronska kiselina. Još jedan važan faktor u procesu gubitka vlažnosti je površinski gubitak lipida koji čine prirodnu barijeru kože i sprečavaju gubitak vode. Pravi korak prema sprečavanju dehidracije je koži kroz adekvatne proizvode osigurati dovoljnu količinu vage uz optimalnu razmeru lipida, koji će vlagu zadržati unutar ćelija.

Šta sve zdravi i srećni ljudi rade drugačije od većine: 11 navika koje pod hitno treba da uvedemo u naše živote!

foto: Profimedia

Sprečite to i nahranite svoju kožu s četiri vrlo važna minerala i potražite proizvode koji ih sadrže:

Kalcijum koji će je revitalizovati i podstaći sintezu kolagena.

Magnezijum koji učestvujee u metabolizmu kože i sintezi proteina

Kalijum i natrijum koji će obezbediti ćelijama vodu.

Isprobajte prirodna ulja dobijena iz maslinovog ulja koja sprečavaju gubitak vlage i koži vraćaju gipkost ili proizvode s tečnim šea buterom koji će kožu učiniti mekanom i svilenom. Uživajte u letu, neka vaša koža zablista, osunčana i hidrirana.

Osim što će vam sačuvati kožu zdravom i lepom, ovakva nega će sprečiti i prerano starenje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs