Jednostavno i jeftino

Savršena stopala u 4 koraka: Vodič za pedikir kod kuće!

Ako želite da izbegnete odlazak u salone, pedikir uradite kod kuće u nekoliko jednostavnih koraka

Nega
Autor:
Savršena stopala u 4 koraka: Vodič za pedikir kod kuće!
Foto: Shutterstock

Napokon su stigli topli dani i vreme je da u modne kombinacije uvrstimo sandale i papuče… Da bi bilo kakav tip otvorene obuće lepo izgledao na nogama, potrebno je da sa posebnom pažnjom sredimo stopala i nokte. Ako želite da izbegnete odlazak u salone, pedikir uradite kod kuće u nekoliko jednostavnih koraka.

1. Pripremite kupku za stopala tako da u vruću vodu dodate morsku so koja će pomoći pri omekšavanju tvrde kože, pa pustite da se malo ohladi. Dodajte po želji i neka od eteričnih ulja poput ulja lavande, ruzmarina ili čajevca. Uronite noge u vodu na 15 do 20 minuta, a nakon toga vreme je za odstranjivanje tvrde kože koja je sada omekšala. Najbolje rezultate ćete postići korišćenjem velike (ali ne grube) turpije ili kamena za pete.

Recept koji je oborio internet: Rešite se ispucalih i suvih stopala za tren oka!

foto: Shutterstock

2. Osušite noge peškirom i pređite na uređivanje noktiju koje je važno iseći ravno i ne preduboko da ne bi došlo do neprijatnog urastanja nokta u meso. Rubove ublažite i oblikujte turpijom, a ploču nokta lagano ispolirajte blok turpijom kako bi uklonili brazde. Kožicu nokta pogurajte drvenim štapićem.

3. Sledeći korak je lakiranje; za početak nanesite podlogu, a onda lak u boji i nemojte da se bojite živih boja koje će odlično izgledati na uređenim noktima. Lak nanesite u dva sloja s tim da morate da pripazite da se prvi sloj dobro osuši.

4. Kad ste sigurni da su oba sloja dobro osušena, počnite sa hidratacijom. Stopala vole masne i hidratantne kreme i slobodno stavite izdašan sloj.

Naravno, ovaj postupak ćete morati da ponavljate, ali da biste pri svakom sledećem pedikiru imali što manje posla, održavajte stopala tako da izbegavate sandale sa neudobnim i tvrdim đonovima, a po potrebi pri tuširanju turpijom ili kamenom odstranite zadebljalu kožu u nastajanju. Takođe, nemojte da zaboravite na hidrataciju, ali i zaštitu od sunca kad nosite otvorene cipele.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs