Efikasan noćni tretman

Slaging tehnika: Nov način nege kože tokom hladnih dana!

Moje lice je bilo lepljivo i sjajno. Izgledala sam poput puža, a u krevet sam legla potpuno razočarana. No, ujutro me dočekao šok: koža mi je bila glatka kao nikad pre. Osećala sam se ponovo rođenom

Nega
Autor:
Slaging tehnika: Nov način nege kože tokom hladnih dana!
Foto: Profimedia

Hladni zimski vazduh, vetar i grejanje u zatvorenim prostorijama doslovno muči našu kožu. Kako se ne bi perutala, crvenila i sušila, potrebno joj je dosta vlage i bogate nege koja joj vraća lipide i održava je elastičnom.

Ako nisi baš osoba koja skuplja razne kremice, serume i proizvode za negu kože, a svejedno je želiš zaštititi, gurui za lepotu preporučuju tehniku "slaging". Ne, ne radi se o stavljanju puževa na lice, već poveće količine vazelina kao noćni tretman, navodi Independent.

Uveče razočaranje, ujutro šok

Na Redditu postoji i posebna tema za zaljubljenike u ovu tehniku nege kože u kojoj je većina njome oduševljena. Zapravo je jednostavna: očisti lice na uobičajen način i nanesi hidratantnu kremu. Pričekaj da se upije i onda na lice nanesi veću količinu vazelina.

Imate suve i ispucale usne: Ovo je 10 najbržih načina da ih izlečite!

foto: Profimedia

“Moje lice je bilo lepljivo i sjajno. Izgledala sam poput puža, a u krevet sam legla potpuno razočarana. No, ujutro me dočekao šok: koža mi je bila glatka kao nikad pre. Osećala sam se ponovo rođenom. Ni jedan mitiser mi se nije pojavio”, napisala je jedna korisnica Reddita.

Vazelin sprečava gubitak vlage

Druge žene su takođe potvrdile oduševljenje i rekle da im je vazelin promenio život. Pa, šta je toliko posebno u njemu? Ova metoda funkcioniše, jer je vazelin okluzivan, što znači da na koži stvara sloj koji sprečava gubitak vode, a ona je glavna za održavanje vlažnosti i elastičnosti.

Ako se pitaš ostaje li vazelin na jastuku, Redditovci kažu da ne, jer se potpuno upije u kožu. Međutim, ima jedna negativna caka: vazelin može začepiti pore, jer je gust i težak pa ga nije preporučljivo koristiti baš svaki dan već kao tretman par puta nedeljno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs