da li ga koristite pravilno?

Čišćenje lica, pranje kose, skidanje šminke: 4 greške koje pravite sa kokosovim uljem!

Donosimo vam 4 stvari, odnosno primene kokosovog ulja koje treba da izbegavate

Nega 22.11.2017. - 17:37h Autor: wall.hr
Foto: Profimedia

Prirodno je, ne zahteva pomno planiranje budžeta, kosu čini sjajnom, a kožu baršunastom i negovanom. Ceo svet je poludeo za kokosovim uljem zbog čudesnih moći kada je reč o lepoti.

 

Ipak mnogi zaboravljaju kako kokosovo ulje nije rešenje za sve tipove kože, kao ni za sve primene. Donosimo vam 4 stvari, odnosno primene kokosovog ulja koje treba da izbegavate.

 

1. Nanosite ga direktno na lice
Ako je vaša koža masna i sklona proizvodnji sebuma, nemojte koristiti kokosovo ulje. Ono može da začepi pore te da uzrokuje mitisere i bubuljice. Izuzetak su osobe sa izrazito suvom kožom, koja brzo i jednostavno apsorbuje ulje.

 

2. Uklanjate šminku bez ispiranja ulja
Koristite kokosovo ulje za skidanje šminke? Malu količinu ulja nanesete na tufer kojim očistite lice? Sve je to u redu dok ne napravite kardinalnu grešku, odnosno ne isperete ostatak ulja. Ostatak ulja u kombinaciji sa sitnim ostacima šminke začepće vam pore, a koža neće moći da diše.

 

Znamo samo da je odlično za kožu: Evo šta kokosovo ulje može da uradi bolesnom telu!

foto: Profimedia

3. Kupujete pogrešan proizvod
Jedino prirodno hladno presovano kokosovo ulje ima dobre masne kiseline koje želimo. Dobro pročitajte etiketu na ambalaži. Pravo ulje je tečno na toplijim temperaturama, dok se na hladnijima pretvara u beličastu pastu.

 

4. Koristite kokosovo ulje kao masku za kosu
Svi smo barem jednom probali. Ako imate izrazito masnu i tvrdoglavu kosu, slobodno nastavite, ali sve osobe s finom i nežnom kosom treba da izbegavaju kokosovo ulje. Problem nastaje pri ispiranju istog, gde je potrebna znatno veća količina šampona za kosu kako bi se ulje ispralo, a samim tim se stvara kontraefekat nezi ulja.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...