Terapijska svojstva

Čudotvorna morska so: Reguliše kiselost organizma, čuva srce, preporađa kožu i kosu

Često znamo posegnuti duboko u novčanik kako bismo svom telu dali ono najpotrebnije, u nadi kako će upravo to pomoći našem zdravlju, ali i duhu
Nega
21:10h Autor:
Čudotvorna morska so: Reguliše kiselost organizma, čuva srce, preporađa kožu i kosu
Foto: Profimedia

Nakon što smo već pisali o raznim prirodnim maskama za kosu i lice koje možete napraviti kod kuće, o čarobnim uljima i slično, vreme je da vam pokažemo što se sve krije u sastojku koji često zaboravljamo i zanemarujemo… a pred nosem nam je!

Ušli smo u jul mesec, što znači da se nekima godišnji odmori i približavaju kraju. Uprkos tome, svima nama je poznat onaj scenario kada tek izađemo iz modro-bistrog mora, ogrnemo se velikim peškirom, stavimo sunčane naočare i krenemo čitati neki ljubić, ili kada uključimo mobilni telefon i tražimo neku inspiraciju na socijalnim mrežama. Još malo pa ćete na posao, koža vam i dalje treba neki oporavak, a perut i masna kosa vas i dalje izluđuju.

Šta koristiti za kožu? Kosu? Koji su zdravi sastojci za preporučiti?

Junak ove priče je dakle, morska so. Ne samo da je zdrava, već ima i terapijskih svojstava. Proces nastanka je vrlo jednostavan, prirodna morska so nastaje isparavanjem slane vode. Morska so sadržava preko 80 elemenata i pomaže našem zdravlju, koži i kosi. Neki od njih su, uz natrijev klorid, mangan, kalijum i magnezijum. Ne želimo ovo pretvoriti u dosadan čas hemije, ali važno je znati da ima i alkalizacijski učinak. To bi, prevedeno na normalan jezik, zapravo značilo da regulše kiseline u telu i time kontroliše rizik od pojave ozbiljnijih bolesti.

Naučnici su takođe dokazali kako će vam redovno uzimanje morske soli pomešane s vodom pomoći smanjiti loš nivo holesterola u vašem telu. Super je prijatelj i vašem krvnom pritisku time što ga reguliše, a i omogućava vašem srcu pravilan rad.

Ako stalno imate alergije ili ste dosta često prehlađeni jer je vaš organizam često podložan bolestima, možda je vreme da vaš imunološki sistem ojačate upravo morskom soli.

Najbolje narodno sredstvo: Kako da se oslobodite tamnih fleka ispod pazuha i na vratu! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Dodavanje razumne količine morske soli u ishrani, usporava osteoporozu (propadanje koštanog tkiva). Nije ni čudo što su nas bake često znale voditi na more ukoliko smo imali astmu ili problema s disajnim sistemom.

Osim svežeg vazduha, strukturni delovi alge iz morske vode pomažu oporavku naše sluznice. Morska voda takođe ima i antibakterijski učinak.

Zbog kalijuma, takođe i ublažava moguće grčeve koje često znamo imati, pogotovo pre menstruacije. Ovaj čudotvorni sastojak se smatra i prirodnim pročišćivačem krvi jer sadrži veliku količinu vitamina C.

Izvlači toksine iz tela, pa vam preporučujemo da češće pravite kupke s morskom solju. Koža će vam postati čvršća i zdravija. Služi kao i prirodni piling – pomešajte je s kokosovim uljem i malo esencijalnog ulja od lavande za delotvoran i umirujuć učinak.

Čašu vode ostavite da stoji u sobi 24 sata: Evo zašto vam se u kući dešavaju loše stvari!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ako se već dugo borite s masnom kosom, peruti i beživotnošću vaše kose, morska so bi mogla biti pravo rešenje. Uz pomoć mnogih minerala dobiće na volumenu i može apsorbovati višak ulja pa će dati vašoj kosi željeni sjaj i oporavak.

Pogotovo u kombinaciji sa suncem što će izlečiti vlasište.

Zato – dok ste na moru iskoristite ova svojstva maksimalno, a po povratku na kopno snaći ćete se i s alternativama.

Bolove nećete osećati godinama: Samo pomešajte so i ulje! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs