Saznajte na vreme

Kineske žene znaju već 2.000 godina: Ova biljka može da ukloni prve znakove starenja!

Sprečavanje upala, zaštita kože od sunca i blistav sjaj samo su neke od prednosti ovog moćnog antioksidanta
Nega
17:14h Autor:
Kineske žene znaju već 2.000 godina: Ova biljka može da ukloni prve znakove starenja!
Foto: Promo

Da li ste nekada čuli za bajkalsku kapicu? Većina ljudi sa naših prostora nije, ali za žene iz Kine ona je pravo blago, a možda i odgovor zbog čega dame iz ove istočne zemlje i u pedesetim godinama izgledaju kao da im je 35.

U Kini se koren bajkalske kapice koristi već 2.000 godina u službi lepote, a u novije vreme, mnoga naučna istraživanja potvrdila su da koren ove biljke ima toliko moćno delovanje na kožu, da je u stanju da očuva mladolikost, spreči pojavu znakova starenja, čak i da ublaži postojeće bore.

Koren bajkalske kapice ranije se koristio za lečenje različitih upala u organizmu, infekcija, čak i raka, a danas je glavno oružje za rešavanje problema sa kožom.

Oko njenog blagotvornog uticaja na kožu složili su se i predstavnici moderne farmakologije i alternativne medicine. To možda i ne treba da čudi, budući da koren ove biljke ima toliko dobrih svojstava:

- Jedan je od najmoćnijih antioksidanata- Može da spreči upalne procese na koži (bubuljice, akne, crvenilo)- Dodatno štiti od štetnog uticaja sunčevih zraka- Utiče na veću proizvodnju melanina (pigmenta koji štiti kožu i daje lep preplanuli ten)- Pruža koži blistav sjaj- Pomaže lečenju psorijaze- Odlaže pojavu prvih bora- Ublažava postojeće bore

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako bajkalska kapica deluje na bore

Kako stručnjaci objašnjavaju, koren bajkalske kapice ima moć da produži krajeve hromozoma, i tako dozvoli koži da proizvodi nove, mlade ćelije, kože - tako vi duže ostajete mladoliki. Takođe, ova moćna biljka aktivira čitav niz gena pod nazivom P53, koji sprečavaju starenje samih ćelija.

Delovanjem korena bajkalske kapice postiže se mladolik i zdrav izgled, a koža postaje elastičnija i čvršća, jer koren ove biljke pomaže obnavljanju DNK i tako sprečava pojavu bora.

Kako izvući najbolji efekat iz korena bajkalske kapice?

Laboratorije Vichy spojile su koren ove biljke sa bifidusom, moćnim probiotikom koji na koži stvara štit od isušivanja i štetnih spoljašnjih uticaja, što je neophodno za zdravu, blistavu i mladoliku kožu. Kada se tome doda i voda obogaćena mineralima, nemoguće je da dobar rezultat izostane!

Koren bajkalske kapice je veoma otporan na različite uticaje iz spoljašnje okoline, pa tako uspešno štiti vašu kožu. Zanimljivosti o njoj možete pogledati u videu:

Savršeni spoj ova tri, za mladoliku kožu presudna sastojka, možete da pronađete u Vichy SLOW ÂGE liniji proizvoda za negu protiv starenja, koji preventivno deluju na pojavu bora, gubitak sjaja, punoće i elastičnosti kože.

Kod većine žena, prve bore javljaju se oko očiju, a Vichy Slow Âge ciljana nega za područje oko očiju usporiće prve linije “smejalice” u ovom predelu.

Ako je budete redovno nanosili ujutro i uveče, Slow Âge dnevna krema protiv starenja čuvaće neophodnu vlažnost lica i nahraniti kožu. Takođe, zaštitiće vaše lice od štetnog UV zračenja, jer uz sve pogodnosti sadrži i zaštitni faktor 30.

Ukoliko želite da vam koža odiše zdravljem i mladolikošću, odaberite Vichy Slow Âge dnevnu negu koja deluje na znakove starenja u nastajanju.

Proizvodi iz Vichy linije Slow Âge pogodni su za osetljivu kožu i ne sadrže paraben. Fina tekstura omogućava lako nanošenje i razmazivanje, pa su se pokazali i kao odlična podloga za šminku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs