Obratite pažnju

Zašto žensko lice gubi svežinu, sjaj i zdrav izgled tena: Greška koju nesvesno pravite

Kada je koža opterećena teškom kozmetikom, ona ne može da diše, pore se zapuše, a kao posledica dolazi čitav spektar nesavršenosti
Nega
22:04h Autor:
Zašto žensko lice gubi svežinu, sjaj i zdrav izgled tena: Greška koju nesvesno pravite
Foto: Profimedia

San svake žene jeste koža bez nesavršenosti, koja blista i odiše svežinom. Da biste to postigli, za početak, morate da vodite računa o tome šta unosite u telo kroz hranu i piće, jer koža odmah reaguje na nezdravu ishranu pojačanim lučenjem masnoće, bubuljicama, mitiserima...

Isto će vam se dogoditi i ako zapostavljate osnovna pravila nege. Da bi koža bila zdrava, glatka i matirana, mora redovno da se dubinski čisti i hidrira, kako bi nečistoće iz pora i masni sjaj nestali. Zvuči lako, zar ne?

Ipak, ženama je neretko teško da otkriju koji im proizvodi za negu najviše odgovaraju i kako da ih pravilno kombinuju. Prilikom izbora kozmetičkih proizvoda, potrebno je obratiti pažnju na formulu i teksturu. Poželjno je da to budu kremasti proizvodi lagane teksture, koji ne stvaraju osećaj težine.

Kada je koža opterećena teškom kozmetikom, ona ne može da diše, pore se zapuše, a kao posledica dolazi čitav spektar nesavršenosti, zbog čega vaša koža gubi svežinu, sjaj i zdrav i prirodan ten.

Proizvodi koji se baziraju na prirodnim sastojcima, poput gline, koja važi za jedan od najdelotvornijih ženskih saveznika za lepotu, uvek su dobar izbor.

Glina ima moć da ukloni toksine i nečistoće sa kože koji uzrokuju pojavu mitisera i bubuljica, apsorbuje masnoće, ukloni mrtve ćelije, spreči isušivanje, hidrira kožu, čak i da eliminiše iritacije na problematičnim delovima.

Dakle, na izgled svoje kože i te kako možete da utičete. L'oreal Paris Pure clay maske vam nude instadetox za samo 10 minuta.

Efikasnost ovih maski ogleda se u moćnom spoju tri gline: Kaolinit​, prirodni mineral gline uklanja nečistoće i višak sebuma koji luči koža, zatim filosilikat po imenu Montmorilonit bogat je mineralima, što pomaže koži da eliminiše nesavršenosti, i Rasul, koji detoksikuje, uklanja mrtve ćelije kože i sprečava njeno isušivanje.

Pure Clay Purifty maska sa ekstraktom eukaliptusa idealna je za masniju i mešovitu kožu, jer je pročišćava i matira. Kremasta tekstura maske čisti pore i uklanja višak sebuma, čineći kožu pročišćenom i matiranom, bez isušivanja. Rezultat: Koža je trenutno osvežena i pročišćena. Nakon jedne nedelje upotrebe, sjaj na koži je smanjen, a koža je čistija i mekša.

Foto: Promo
Foto: Promo

Pure Clay Glow maska

obogaćena je biljnim ugljem, koji poput magneta izvlači nečistoće i čini kožu svežijom i blistavijom. Kremasta tekstura maske intenzivno pročišćava kožu čineći je lepšom, bez isušivanja. Rezultat je trenutno pročišćena koža, koja izgleda svežije. Nakon jedne nedelje upotrebe, koža je blistavija i može da diše.

Foto: Promo
Foto: Promo

Pure Clay Exfo maska

sa ekstraktom crvenih algi pročišćava i ujednačava sve tipove kože. Njena zrnasta, kremasta struktura vrši piling kože bez isušivanja i daje lep, zdrav sjaj. Rezultat je trenutno mekša, glađa i ujednačenija koža. Nakon jedne nedelje upotrebe, pore deluju suženo, a tekstura kože je prenjenija.

Foto: Promo
Foto: Promo

Primena​:

Dva do tri puta nedeljno, u tankom sloju nanesite Pure Clay masku na lice, ostavite da odstoji 5 - 10 munuta, a zatim uklonite uz pomoć vlažnog peškira ili tople vode. Izbegavajte predeo oko očiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs