Za sjaj i zdravlje

Smeđa kosa: 5 saveta za negu

Poigravanje sa pramenovima svetlijih nijansi, odgovarajući šampon, uklanjanje zelenog odsjaja kao posledice kupanja u bazenu, samo su neki od načina na koje bi svaka brineta trebalo da vodi računa o svojoj kosi
Nega
13:10h Autor:
Smeđa kosa: 5 saveta za negu
Foto: Thinkstock

Iako se smeđa kosa smatra najjednostavnijom za održavanje, i ona može da izgubi sjaj i elastičnost. Uz sledećih 5 saveta, vaša kosa će uvek izgledati zdravo i negovano.

1. Nabavi šampon za smeđu kosuBez obzira na to farbaš li kosu ili ne, šampon za smeđu kosu je super stvar jer tvojim uvojcima pruža beskrajan sjaj i malo dodatne boje. Savetuje se i korišćenje hidratantnog regeneratora koji će kosi osigurati vlagu.

2. Održavaj pravu nijansuJednom kada pogodiš idealnu boju, dopusti kosi da se odmori, pa nekoliko meseci farbaj samo izrastak. Kosa će izgledati lepo i zdravo jer neće biti preterano izložena hemikalijama.

3. Reši se zelenog odsjajaUkoliko se često kupaš u bazenu, moguće je da imaš zelenkasti odsjaj. Reši ga se sledećom mešavinom: u malo vode ubaci 2 aspirina i limunov sok od pola limuna.

4. Suvi šampon za smeđu kosuUmesto klasičnog, nabavi suvi šampon za smeđu kosu. Spasiće te u hitnim situacijama, dodati volumen, a neće ostaviti bele tragove na kosi.

5. Poigraj se pramenovimaSmeđa kosa često zna da dosadi, međutim boja uvek može da se osveži. Umesto drastičnih promena, poigraj se plavkastim pramenovima ili onim boje meda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs