Pogledajte

Depilacija šećerom, ubedljivo najbolja: Detaljan postupak, korak po korak! (VIDEO)

Bez obzira na to koliko ste nestrpljivi da probate svoje novo sredstvo za depilaciju - sačekajte da se ohladi jer možete ozbiljno da se opečete
Nega
14:02h Autor:
Depilacija šećerom, ubedljivo najbolja: Detaljan postupak, korak po korak! (VIDEO)
Foto: You Tube / Printscreen / Xteeener

Depilacija šećerom je veoma star metod uklanjanja malja sa lica i tela. Ako još niste probali, pogledajte ovo uputstvo...

Potrebno:

- šerpica koja ima deblje dno, da šećer ne bi zagoreo

- dve šolje šećera

- sok od jednog limuna

- ista količina vode

- kašičica soli

Sve primene pantenola na jednom mestu: Lekovita svojstva brišu godine sa vašeg tela! (RECEPT)

Izrada:

Sve sastojke sipajte u šerpicu i stavite na ringlu koju ste prethodno ugrejali na srednju temperaturu. Uz konstantno mešanje, pustite da se šećer rastopi i skuva. Da je gotov, znaćete kada promeni boju, postane zlatno žut, a to će biti nakon 40 ili čak 50 minuta kuvanja. Kada se malo ohladi sipajte ga u staklenu teglu koja ima poklopac, da u šećer kasnije ne bi upadala prašina.

Bez obzira na to koliko ste nestrpljivi da probate svoje novo sredstvo za depilaciju - sačekajte da se ohladi jer možete ozbiljno da se opečete! Tek za dva sata šećer će biti bezbedan za upotrebu, računajte na to.

Ako vam se žuri, stavite teglu u posudu sa vodom i ledom - tako ćete ubrzati proces hlađenja. Znaćete da je šećer spreman za upotrebe kada vam se ne bude lepio za prste dok pravite lopticu koju ćete potom razvući po delu tela sa kojeg želite da skinete malje.

Pogledajte kako to sve izleda:

Jedno veliko NE: Brijanje intimne zone je opasno, evo zašto!

Upotreba:

Vosak vucite po koži u pravcu u kojem vaše dlake rastu. Morate malo da pritisnete. Zatim ga odlepite u suprotnom pravcu. Jednu kuglicu možete da upotrebite dva, tri puta. Ako vam se učini da je šećer suviše tvrd i da ne može lako da se razvlači po koži, dodajte nekoliko kapi vode. Kada završite depilaciju, upotrebljen šećer bacite, a ostatak čuvajte u tegli u frižideru - rok je neograničen.

Kada sledeći put budete želeli da se depilirate, uzmite potrebnu količinu iz tegle, rastopite u mikrotalasnoj, ili teglu stavite u vrelu vodu. Za deset minuta šećer će biti spreman za upotrebu.

Savet plus:

Prvo napravite malu količinu, samo za nausnice, na primer, da probate da li vam to uopšte prija. Ako vam ne baš odmah sve lako, ne odustajte - vežbajte!

Večeras uzmite brijač u šake: Probajte, nemate šta da izgubite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs