Isprobajte

Sprečava čak i naslednu ćelavost: Zbog ovog sastojka kosa i obrve rastu velikom brzinom! (RECEPT)

Ovo ulje je bogato omega 9 masnim kiselinama koje hrane kosu i folikule
Nega
20:18h Autor:
Sprečava čak i naslednu ćelavost: Zbog ovog sastojka kosa i obrve rastu velikom brzinom! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ricinusovo ulje je veoma efikasno za jačanje i rast kose, trepavica i obrva.

Ricinusovo ulje je bogato vitaminom E, mineralima i proteinima i ima antibakterijska i antifungicidna svojstva.Ricinusovo ulje sadrži trigliceride nezasićenih masti. Taj sastav je glavni uzrok tome što ricinusovo ulje ima obnavljajuće sposobnosti. Ricinoleinska kiselina je poznata po tome da pomaže pri rešavanju i sprečavanju infekcija, gljivica, mikroba i plesni.

Dokazano je da ricinusovo ulje pomaže pri jačanju i bržem rastu kose. Bogato je omega 9 masnim kiselinama koje hrani kosu i folikule. Nekoliko kapi ricinosovog ulja utrljajte u teme, a ono će prodreti u pore i folikule iz kojih raste kosa.

Doktor Dejvid Vilijams tvrdi da ulje ricinusa može da poboljša protok limfe.

"Ne postoji nijedan lek koji može da poboljša protok limfe ali lokalna primena ricinusovog ulja to može da postigne“.

Pošto ricininusovo ulje sadrži ricinoleinsku kiselinu, ona mu daje anti-upalna svojstva, što ga čini korisnim za probavni sistem ali i kod zapaljenskih procesa u crevima.

Ricinusovo ulje pomaže kod:

Gastro-intestinalnih problema; Menstrualnih problema – opušta mišiće i sprečava menstrualne grčeve; Glavobolja; Akni – ricinusovo ulje sprečava pojavu bubuljica i ostalih kožnih problema; Opekotina od sunca; Atletskog stopala; Glista; Problema kože; Peruti – zbog svojih fungicidnih, germicidnih i insekticidnih svojstava, ulje ricinusa je učinkovito protiv peruti i štiti kožu glave od gljivičnih i mikrobnih infekcija.

Čuvaju kosu od hlora, soli i sunca: Idealne letnje maske za svaki tip kose!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pakovanje od ricinusovog ulja:

Pakovanje od ricinusovog ulja koristi se kao prirodni lek. Može vam pomoći ako bolujete od kamena u bubregu, kod sindroma nervoznih creva, fibroida, otečenih zglobova, čireva na jajnicima, kod digestivnih problema i menstrualnih grčeva.

Da bi napravili pakovanje od ricinusovog ulja, stavite malo ulja na nekoliko slojeva gaze i stavite je direktno na kožu. Ako želite da povećate njegov efekat, preko pakovanja stavite bocu sa toplom vodom i ostavite da deluje 60 minuta. Koristite ga do tri puta nedeljno.

Ricinusovo ulje za brži rast trepavica:

Potrebno vam je: 20 ml Pantenola, 30 ml ricinusovog ulja,15 kapi belog luka. Redovno mažite trepavice i obrve ovom tinkturom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs