Domaći preparat

Držite ovu mešavinu na licu 15 minuta: Samo 2 sastojka za besprekoran ten! (RECEPT)

Poremećaj pigmentacije kože izazvan je usled izlaganja suncu, njegovim UV zracima, određenim bolestima, starenjem, trudnoćom ili povredama, što, takođe, dovodi do pojave pigmentnih fleka na koži
Nega
09:42h Autor:
Foto: Thinkstock

Da li znate šta je to hiperpigmentacija? Ovo je poremećaj u organizmu, tamna mesta na koži izazvana velikim količinama melanina, što koži daje tamni pigment.

 

Poremećaj pigmentacije kože izazvan je usled izlaganja suncu, njegovim UV zracima (što povređuje melanin i izaziva privremenu ili trajnu promenu boje), određenim bolestima, starenjem, trudnoćom ili povredama, što, takođe, dovodi do pojave pigmentnih fleka na koži.

 

Zašto treba da se umivate sodom bikarbonom i kokosovim uljem: Čudesni efekat! (RECEPT, VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Ove fleke se mogu pojaviti na bilo kom delu tela, najčešće na licu i rukama. Pripremili smo za vas jedan od boljih domaćih prirodnih recepata za lečenje hiperpigmentacije u domaćim uslovima. Ovo je prilično jednostavno i delotvorno sredstvo, zasnovano na principima drevne indijske nauke ozdravljenja.

 

Kako se rešiti fleka na licu, pega i hiperpigmentacije

 

Biće vam potrebna 1 kafena kašika kurkume u prahu i 1 kafena kašika soka od limuna. Treba dobro promešati ova dva sastojka i stavljati smesu na zahvaćena mesta.

 

Našla čarobnu formulu za blistavo bele zube: Treba vam samo pet minuta! (VIDEO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Sačekajte 15-ak minuta dok se smesa u potpunosti ne isuši. Isperite mlakom vodom. Nakon ovog tretmana, ne preporučuje se izlaganje kože suncu! Nastavite lečenje dva puta nedeljno dok ne uvidite rezultate.

 

Limuniv sok će očistiti kožu i daće joj sjaj. Kurkuma će je osvetliti, a takođe, delovaće na kožu kao protivupalno sredstvo. Mnogi od vas su se uverili u izbeljujuća svojstva kurkume koristeći je za kvalitetno izbeljivanje zuba.
Važno je napomenuti da ako imate suviše osetljivu, ili jako suvu kožu, zamenite limunov sok mlekom, ili ga razblažite manjom količinom vode.

 

Izbrišite staračke pege zauvek: Dva sastojka za podmlađenu kožu! (RECEPT, VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs