Probajte, vredi

Najpoznatiji travar otkriva: Kako da izlečite psorijazu prirodnim putem! (RECEPTI)

Posebno je savetovao biljnu dijetu uz post na vodi jednom nedeljno
Nega
21:00h Autor:
Foto: Thinkstock

Psorijaza je misteriozna kožna bolest koja može da pogađa određeni deo tela, ali i da se proširi. Uglavnom zahvata područja sklona udarcima - laktove, kolena, vlasište i dno leđa. U najtežim slučajevima može biti po celom telu i zahvatiti kosti i zglobove, što se naziva psorijatični artritis.

 

Simptomi psorijaze su:

 

- Suva, crvena, zadebljala i gruba koža

 

- Ljuštenje kože

 

- Ispucala koža sa sitnim krvarenjima

 

- Psorijatični osip ili bele mrlje po telu

 

Ne zna se tačan uzrok niti lek za psorijazu, ali poznato je da može doći do pogoršanja bolesti tokom pojačanog stresa, frustracija, uzbuđenja, žalosti i drugih emocionalnih promena.

 

Jedan od najpoznatijih travara 20. veka, Moris Meseže (Maurice Mességué) preporučivao je zdravu ishranu bez masti jer je prema njegovom iskustvu masna hrana pogoršavala psorijazu. Posebno je savetovao biljnu dijetu uz post na vodi jednom nedeljno, kao i pranje zahvaćenih mesta sa sapunom od bora.

 

Travar joj otkrio kako da otruje svekrvu i prođe nekažnjeno: Evo šta se desilo nakon 6 meseci!

 

Foto: Profimedia / Moris Meseže
Foto: Profimedia / Moris Meseže

Na temelju svog bogatog iskustva dao je sledeće recepte za hitnu pomoć kod psorijaze:

 

1. Pogođena mesta mažite eteričnim uljem bora
Bor ima široku istoriju korišćenja kod kožnih bolesti širom sveta, od ajurvedske do indijanske medicine. Pospešuje razmenu materija, povećava aktivnost i sposobnost reakcije organizma i dubinski prodire u tkiva. Deluje izrazito antiupalno i podstiče cirkulaciju. Ima bezbroj lekovitih svojstava za kožu i kosu, pa se koristi i kod raka kože, ekcema, erupcija na koži, parazitskih i gljivičnih infekcija, hroničnog rinitisa i drugih kožnih bolesti. Može čak da pomogne i kod alopecije i pojačanog gubitka kose, peruti i drugih problema vlasišta.

 

2. Koristite obloge od skroba ili mekinja
Stavljajte obloge od skroba ili mekinja od biološki uzgojene pšenice. Napravite pastu sa vodom i stavite je na kožu. Držite dok se ne osuši, napravite oblogu 2 puta dnevno. Pšenica je bogata vitaminima i mineralima koji dubinski neguju, regenerišu i štite kožu. Od vitamina koji se nalaze u pšenici, važno je napomenuti vitamin rasta A, vitamin B1 bitan za održavanje zdravlja i za poboljšanje protoka krvi, vitamin B2 za razmenu materija, kao i neophodni vitamini B3 - B6 za rad nerava, vitamin C za lepotu kože i za stvaranje krvi, sunčani vitamin D, kao i jedan od najjačih antioksidanata, vitamin E.

 

3. Koristite list oraha oralno i lokalno
U spoljašnjoj primeni se preporučuju obloge od listova oraha, koji su se prethodno kuvali 20 minuta. Za unutašnju upotrebu i čišćenje preporučuje se ispijanje čaja od listova oraha (1 prstohvat na šoljicu vruće vode). List oraha odličan je lek kod većine kožnih bolesti lokalno i oralno. Poseduje antiupalna svojstva i bori se protiv gljivičnih i bakterijskih infekcija. Takođe je blagotvoran u tretiranju upaljene kože, kod bolesti probavnog trakta i akni.

 

Tajni napitak Holivuda: Zahvaljujući ovom receptu zvezde mršaju preko noći!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs