Napravite sami

3 jednostavna recepta za lepotu sa fantastičnim dejstvom

Napravite fenomenalan piling, oporavite iscpucalu kosu i osvežite kosu uz preparate iz kuhinje
Nega
17:22h Autor:
3 jednostavna recepta za lepotu sa fantastičnim dejstvom
Foto: Shutterstcok

Užurbani način života i svakodnevni stres svakako uzimaju danak na našem izgledu. Često se dešava da imamo probleme sa kosom i kožom kao što su suva kosa, koža koja se peruta i koja je sklona aknama. Jedan od razloga za takvo stanje je stres. Ipak, ne treba očajavati niti kupovati skupe proizvode koji vam, navodno, mogu pomoći. Da biste se izborili sa ovim problemima, možete koristiti prirodne namirnice.

Regenerator

Već odavno je poznato da ovo ulje ima mnogobrojne zdravstvene koristi. Drage dame, maslinovo ulje dokazano kosi vraća njen sjaj, sprečava nastajanje ispucalih vrhova i smiruje neposlušnu kosu. Da biste ga koristili kao regenerator potrebno je da oko 30 ml maslinovog ulja utrljate u kosu. Naravno, količina koju ćete koristiti varira u zavisnosti od dužine i gustine kose. Nakon utrljavanja ulja, kosu omotajte toplim peškirom i ostavite pola sata do 45 minuta. Na kraju, ulje isperite šamponom (kosu ćete možda morati da šamponirate više puta, kako biste isprali ulje). Kosu osušite peškirom i nemojte da koristite fen.

Maska za lice

Maska od meda, cimeta i muškatnog oraščića umiruje kožu, a pored toga ona i fantastično miriše. Med i muškatni oraščić imaju prirodna antiupalna dejstva koja mogu smanjiti crvenilo i otok na koži. Pored toga, ova dva sastojka mogu da smire akne i spreče buduće infekcije. Muškatni oraščić i cimet deluju kao piling prilikom ispiranja maske sa lica. Pre nanošenja, uvek je dobro da testirate domaće smese na koži, kako biste se uverili da nemate lošu reakciju na neki od sastojaka (najbolje je da nanesete manju količinu na osetljivi deo kože, kao što je unutrašnja strana zgloba).

Da napravite masku, pomešajte 30 ml meda sa kašičicom cimeta i muškatnog oraščića. Masku nanesite na lice i isperite toplom vodom, kružnim pokretima, nakon pola sata.

Piling za telo

Pomešajte 110 grama krupnog smeđeg šećera sa kašikom meda, malo maslinovog ulja i sokom iz pola limuna. Piling nanesite na telo i isperite. On će vam pomoći da odstranite sve mrtve ćelije kože, a vaša koža će postati izuzetno glatka i mekana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs