Zdravo rešenje

Protiv akni, bradavica, peruti i staračkih pega: 4 prirodna leka

Kamilica, ulje čajevca, beli luk, jogurt, kao i limun pomažu kod kožnih problema koji se javljaju kod velikog dela populacije
Nega 04.02.2014. - 17:29h Autor: minimagazin.info
Foto: Shutterstock

Poznato je da je koža ogledalo našeg zdravlja, te stanje u kojem se ona nalazi može da ukazuje na brojne zdravstvene probleme. Kao najvećem organu našeg tela, potrebna joj je stalna nega, hidratacija i pažnja. Akne, bradavice, perut i staračke pege javljaju se kod velikog dela populacije, a uz pomoć ova četiri prirodna leka možete da ih se rešite.

 

Akne

Iako se najčešće povezuju sa tinejdžerskim dobom, akne mogu da se pojave u bilo kojem periodu života. Kako biste ih se rešili, probajte sa dve do tri kapi razređenog ulja čajevca ili koristite proizvode koji sadrže ovo ulje. Hamamelis može da učvrsti i smanji pore, te smanji upalu bez isušivanja kože. Kamilica, takođe, ima antiupalno i antiseptičko dejstvo. Napravite šolju čaja od kamilice, ostavite da se ohladi i operite lice. Postupak ponavljajte nekoliko puta dnevno.

 

Bradavice
Većina bradavica vremenom sama nestaje, ali taj proces možete i da ubrzate uz pomoć raznih prirodnih lekova. Beli luk i ulje čajevca imaju antivirusna svojstva koja pomažu u borbi protiv bradavica zbog čega one brže nestaju. Nanesite par kapi ulja čajevca na bradavicu i zalepite flasterom. Obzirom da je ulje čajevca jako, savetuje se da ga prvo razblažite. Isto tako, možete da zgnječite par češnjeva belog luka,stavite na bradavicu i zalepite flaster preko nje.

 

Perut
Obično se smatra da je kosa “krivac” zbog kojeg se pojavljuje perut, ali to je pogrešno mišljenje – njegov nastanak izaziva koža glave i to ako je presuva ili premasna. Ako imate problema sa peruti, preporučuje se utrljavanje ulja kokosa ili jojobe na problematično područje. Ispiranje kose sirćetom može da pomogne da se ubiju bakterije koje uzrokuju virus kao i dodavanje desetak kapi ulja čajevca u šampon.

 

Staračke pege

 

Staračke pjege ne moraju da budu znak nezdrave kože već samo starenja, ali ako želite da ih se rešite, možete da preduzmete par koraka. Limunova prirodna moć izbeljivanja može da pomogne pri posvetljivanju pega kao i mlečna kiselina koja se nalazi u jogurtu. Utrljajte sveže isceđen limunov sok na pege dva puta dnevno ili jogurt, jednom dnevno, na dvadeset minuta do pola sata.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...