Vredi probati

Obnovite kosu maskom od kefira: Volumen i brži rast već posle prve upotrebe! (RECEPT)

Ove maske pomažu i kod uklanjanja peruti
Nega
14:16h Autor:
Obnovite kosu maskom od kefira: Volumen i brži rast već posle prve upotrebe! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Maske na bazi kefira doprinose sjaju i volumenu kose. Osim toga, one su odlično sredstvo za jačanje, lečenje i rast kose, i možete ih koristiti u kućnim uslovima.

Zahvaljujući svojim hidrirajućim i hranljivim osobinama, kefirna maska učiniće kosu mekom i svilenkastom. U sastavu kefira nalaze se vitamini grupe B i E, protein, korisne biokulture. Dakle, sve ono što je neophodno za lep i zdrav izgled kose.

U zavisnosti od problema sa kosom koji imate, odlučite se za jednu od ove tri fenomenalne maske i što pre je isprobajte!

Maska za gustinu kose

Blago zagrejte kefir i nanesite na suvu kosu po celoj dužini, posebnu pažnju poklonite korenu kose. Uradite masažu glave, da se maska bolje upije, i pojača cirkulacija krvi.

Umotajte glavu najlonskom kesom i utoplite peškirom (ili kapom). Držite masku 30-40 minuta, nakon toga isperite toplom vodom i šamponom. Ovu proceduru možete primenjivati 1-2 puta nedeljno.

Recept jedne Beograđanke: Pravila sam i pila kefir punih 30 dana, a rezultati su neverovatni! (FOTO)

Kefirna maska za rast kose

U ovom receptu se koristi kvasac, koji je poznat po svojoj osobini stimulisanja rasta kose.

Biće potrebno 100 ml kefira, 20 gr kvasca (ili 1 kesicu suvog ), 1 supena kašika meda i 1 žumance. Za veću efikasnost možete dodati i 1 ampulu vitamina B, koji stimuliše rast kose.

Promešajte sve sastojke (u blago zagrejanom kefiru) i nanesite masku na celu dužinu kose. Umotajte glavu i ostavite tako na sat vremena. Operite kosu na uobičajen način.

Ovaj recept je, takođe, efikasan protiv peruti i potpomaže jačanju kose.

Hidratantna kefirna maska

Promešajte 100 ml kefira, 1 žumance i 1 supenu kašiku biljnog ulja (maslinovo, ricinusovo, čičkovo, kokosovo). Nanesite na kosu. Držite masku najmanje sat vremena.

Ne zaboravljajte, kao i u prethodnim receptima, posebnu pažnju poklonite korenu kose i masaži glave. Ova maska se odlično ispira šamponom. Koristite je jednom nedeljno.

Kako da oporavite kosu jogurtom: Skida perut, vraća sjaj i lepotu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs