Saznajte

Ovo je eliksir mladosti: Šta to popunjava, a šta briše naše bore?

Dok vitamin C stimuliše proizvodnju kolagena, puni bore i bori se protiv oksidacijskog stresa, manoza potiče regeneraciju epiderme i jača strukturu kože
Nega
21:28h Autor:
Ovo je eliksir mladosti: Šta to popunjava, a šta briše naše bore?
Foto: Shutterstock

Velik deo kozmetičke industrije posvetio se anti-age formulama i stabilizaciji molekula koje našoj koži pružaju mladolikost i usporavaju njeno starenje i tragove vremena.

I dok ne izmisle eliksir mladosti, zadovoljićemo se sastojcima za koje stručnjaci ističu da rade za nas. Neki od aduta su hijaluronska kiselina, manoza, resveratrol, antioksidansi vitamini E i C, retinol, omega-3, koenzim Q10...

Retinol je derivat vitamina A i predstavlja snažnu molekulu u borbi protiv bora.

Dok vitamin C stimuliše proizvodnju kolagena, puni bore i bori se protiv oksidacijskog stresa, manoza potiče regeneraciju epiderme i jača strukturu kože, a hijaluronska kiselina ima izuzetnu sposobnost zadržavanja vlage u koži.

Ima 46, a izgleda 15 godina mlađe: Ovo je tajna mladolikosti Ketrin Zite Džouns!

Ova makromolekula upija vodu poput supersunđera koja je u stanju da upije do 1000 puta više vode nego što iznosi njena težina.

Retinol je derivat vitamina A i predstavlja snažnu molekulu u borbi protiv bora, koja se često koristi u dermatološkim tretmanima. Deluje na površinski (epidermis), ali i srednji sloj kože (dermis) te podstiče proizvodnju kolagenih i elastičnih vlakana koja su osnovna podrška našoj koži.

Sigurno ste usred potražnje za idealnom anti-ejdž kremom naišli i na koenzim Q10 - naše telo ima sposobnost njegove sinteze, ali ono se nakon 35. godine smanjuje, stoga je potrebno zameniti ovaj gubitak.

Resveratrol je također veliki hit - dobija se iz grožđa i ima snažno antioksidativno delovanje.

Maska od meda uklanja fleke, ožiljke i bore sa lica: Za mladu i blistavu kožu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs