Za dubinski čistu kožu

Banana, med i belance brišu bore

Banane i med hidriraju kožu i sprečavaju pucanje, eterična ulja povećavaju nenu elastičnost, limun je dubinski čisti, a belance zateže pore i zaglađuje
Nega
17:10h Autor:
Banana, med i belance brišu bore
Foto: Shutterstock

Sunčevi zraci oštećuju kožu pa ona lako puca i pojavljuju se sitne bore oko očiju i usta. Po završetku leta lice treba nahraniti maskama koje će obnoviti kožu i podariti joj zdravi sjaj, a najbolja rešenja nalaze su u kuhinji. Banana, med i jaja brišu bore i odlična su alternativa kozmetici koja sadrži hemikalije.

Maska od belanceta

Sastojci koji su vam potrebni za ovu masku su jaje, maslinovo ulje i limun.

Priprema: Izdvojte belance iz jajeta i umutite ga da dobijete penastu smesu. Potom, dodajte kašičicu limunovog soka i kašičicu maslinovog ulja. Sastojke dobro izmešajte i nanesite na lice. Ostavite da deluje oko 20 minuta pre nego što ga isperete toplom vodom.

Proteini i minerali iz belanceta hrane kožu i zatežu pore, limun je dubinski čisti i ubrzava obnavljanja, a dodatak maslinovog ulja bogatog vitaminom E ublažava duboke bore.

Maska od meda

Neophodni sastojcu za pravljenje maske su jaje, med, eterično ulje sandalovine i eterično ulje komorača.

Priprema: Belance koje ste prethodno izdvojili iz jajeta pomešajte sa kašičicom meda i četiri kapi eteričnog ulja sandalovine i komorača. Mešavinu nanesite na lice, naročito na problematične tačke kap što su oči, usta i čelo, te ostavite da deluje 30 minuta. Nakon toga isperite toplom vodom.

Belance učvršćuje kožu, med joj vraća vlagu i daje zdravi sjaj, a eterična ulja povećavaju elastičnost. Prednost maske od meda je u njegovim hranjivim sastojcima, pa osim što hidrira, ujednačuje boju tena i podmlađuje.

Maska od banane

Sastojci koji su vam potrebni su banana, jogurt i med.

Priprema: Pomešajte polovinu izgnječene banane, tri kašičice jogurta i jednu kašičicu meda. Mešavinu kratko zagrejte na šporetu i toplu nanesite na vrat i lice. Ostavite da deluje 10 minuta, isperite i nakon toga nahranite kožu hidratantnom kremom.

Kombinacija meda i jogurta čisti pore, te deluje antibakterijski, a banane vlaže kožu i sprečavaju pucanje, odnosno pojavu bora.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs