Pažljivo sa čišćenjem kože

Najveće greške u nezi lica: Stvari koje morate da izbegavate po svaku cenu!

Pranje lica je deo naše dnevne rutine prilikom koje pravimo neke najčešće greške, koji nisu dobre za kožu
Nega
10:20h Autor:
Najveće greške u nezi lica: Stvari koje morate da izbegavate po svaku cenu!
Foto: Shutterstock

Pranje lica je deo naše dnevne rutine prilikom koje pravimo neke najčešće greške, koji nisu dobre za kožu. Saznajte kako da ispravno perete lice, ali i napravite prirodna sredstva za čišćenje lica.

Ustanemo, umijemo se, obrišemo peškirom i to je to. Nekim ljudima možda to i odgovara, ali većina nas, što zbog stresa, lošije ishrane, nedovoljne hidratacije nema tako zahvalnu kožu. Ona traži negu. A prvi korak je način na koji se umivamo i čistimo lice.

Neke greške, koje je tako logično da ne činimo, ipak radimo iz dana u dan. Saznajte koje su da biste ih izbegli, ali i kako da napravite sredstva za čišćenje lica od sastojaka koje verovatno već imate u kući.

Rešite se bora oko usta: Jednostavna vežba od 3 minuta za podmlađivanje!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U najvećem broju slučajeva ruke uopšte ne operemo pre nego se umijemo. Tako samo prenosimo prljavštinu i bakterije sa dlanova na lice, pa i samo i čišćenje i umivanje gotovo da nema smisla.

Mnogi od nas koriste jača sredstva za čišćenje misleći da tako najbolje čiste kožu, ali u stvari joj štetite ako to nije odgovarajuće mleko, sapun…Suva koža, recimo, treba nežnija hidratantna sredstva za čišćenje. Izaberite ono pravo da ne biste naštetili licu.

Ne treba da perete lice dok ne bude “škripavo čisto”. Preterano i prečesto pranje iritira kožu i isušuje je, jer uklanjate njena prirodna ulja, koja je štite.

Kombinacija toplo - hladno nije najbolja za vašu kožu, iako se veruje da otvara pore i tako dubinski čisti lice. Istina je ustvari da pretopla voda prvo isuši vaše lice, a onda hladna utiče na slabljenje i pucanje kapilara. Zato se uvek držite samo mlake vode.

Lažu vas, ovo je jedini način: Sindi Kraford otkrila kako da podmladite kožu 15 godina! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs