Pokušajte

Tako jednostavno: Male tajne šminkera koje će od vas napraviti lepoticu!

Cilj je da imate kožu bez mane, rumene obraze i mlađi izgled očiju, a ovako ćete to postići
Nega
10:04h Autor:
Tako jednostavno: Male tajne šminkera koje će od vas napraviti lepoticu!
Foto: Shutterstock

Da li ste znale da šminka koju svakodnevno koristite od ranog jutra do uveče zapravo pomaže vašoj koži da brže ostari? Ovde ćete pronaći nekoliko trikova kako da izgledate besprekorno i mlađe..

Koža bez mane:

Kako biste sprečili da vam se koža isušuje i bore stvaraju od pudera i fundacija, birajte pažljivo proizvode koje kupujete. Napravite vašu jedinstvenu paletu koja odgovara tipu vase kože i birajte mekše pudere koje sadrže ulje, kako bi lepo prijanjali koži ne isušujući je. Takođe kada nanosite, najbolji način je tapkanjem i četkicom ili sunđerastim aplikatorom. Ako razmazujete prstima, puder će ući u svaku boru i još vise će ih naglasiti, dakle izgledaćete starije. Bitno je napomenuti da, kako starimo, naša koža menja i boju. U većini slučajeva postaje tamnija. Nemojte se godinama držati iste nijanse, pratite uvek koja je trenutna nijansa koja vam odgovara.

Dama sa stilom: Najbolji saveti za lepotu sa Nedelje mode u Londonu (FOTO)

Rumeni obrazi:

Ključ prirodnog izgleda lica jeste ta svežina koju znamo kao prirodna crvenkasta boja na obrazima. To postižemo rumenilom, ali ne onim u kamenu, jer dosta izgleda veštački. Najbolje prijanjajuće je tečno rumenilo. Tople nijanse, svetlo roze, ružičaste uglavnom odgovaraju svakom tipu kože. Naglasite vase jabučice tečnim rumenilom da postignete mlad i svež izgled!

Mlađi izgled očiju:

Za umorne oči sa tamnim podočnjacima uvek ima rešenja. Birajte svelte tonove za prekrivanje i to proizvod koji nije tako težak, suv ili mastan. Bitno je, opet, da nanosite korektore tapkanjem, prstom ili aplikatorom, jer je upravo na tim mestima najveća koncentracija bora, jer je tu koža najtanja a stalno izložena pokretu kada se smejemo, plačemo, mrštimo itd… Nakon prekrivanja tamnih krugova, nanesite odgovarajuću senku za oči, pravilno, a završite dobrom maskarom koja će naglasiti vase trepavice.

Ovako se šminkala Merilin Monro: 9 jednostavnih trikova!

Negovane obrve:

Brows Moda, što se tiče oblika obrva se jako često menja. Međutim ovde govorimo o mladom i prirodnom izgledu.Nemojte previse tanjiti vase obrve, niti tetovirati perfektno iscrtane linije, jer to ne izgleda ni malo prirodno.Bolje je da olovkom ili senkom za obrve popunite delove gde nedostaje dlačica, lepo očešljate četkicom i naneste gel za obrve koji dolazi u pakovanju nalik na maskare. To će dati lep okvir vašem licu i upotpuniti vašu šminku.

Punije usne:

Da postignete prirodan izgled punijih usana, počnite malim piling tretmanom. Malo smeđeg šećera vam može pomoći u tome. Šećerom nežno istrljajte usne, pa isperite mlakom vodom. To će vam pomoći da koža bude mekša i ravnija. Nakon toga svetlom olovkom napravite linije oko linije usne. Takođe birajte svelte nijanse ruževa, pa ih nanesite nakon napravljenog okvira olovkom.

Posebni efekat ćete postići nanošenjem male koničine sjaja za usne, samo u centru usana. Blago razmažite, i uživajte u onome što vidite u ogledalu!

Zdrava lepota, rumeni obrazi: Ovako se Rouz iz Titanika šminkala!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs