Probajte

Ovako se šminkala Merilin Monro: 9 jednostavnih trikova!

Najpoznatija plavuša pažljivo je slušala savete svog šminkera
Nega
14:56h Autor:
Ovako se šminkala Merilin Monro: 9 jednostavnih trikova!
Foto: Kurir Arhiva

Jedna od najlepših žena svih vremena, modna ikona, seks simbol jedne velike nacije, Merilin Monro imala je uvek uz sebe svog vernog prijatelja, a ujedno šminkera i frizera, koji je u svom rukavu imao nekoliko kečeva, koji su pomagali da je konstantno izdvajaju iz mase lepih i poznatih glumica Holivuda.

Nakon nekoliko decenija kasnije, Alan Snajder, otkrio je najbolje tajne i rutinu u šminkanju ove najpoznatije žene sveta:

1. Hidrirano lice

Poznata glumica je verovala da eliksir mladosti leži u hidriranju kože lica. Zato je svaki put, pre bilo kakve šminke, kao bazu (prajmer) stavljala vazelin. Petrolejski gel je poznat po tome da ima višenamensku upotrebu u nezi i lepoti, a poznata glumica je to veoma dobro znala.

Modne ikone su se ovako šminkale: 7 saveta, izaberite omiljeni! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Obrve kao simbol seksipila

Snajder je smatrao da dobre i izdefinisane obrve menjaju lični identitet. On je na Merilin voleo da istakne luk, dajući joj dozu seksepila, koji je ona kasnije veoma vešto patencirala. Takođe, smislio je tehniku paperjastog poteza četkice za obrve, kojim je raščešljavao obrve, stapajući olovku i čineći je neprimetnom. Samim tim, obrve su izgledale gušće, ali prirodne.

3. Crveni karmin kao prepoznatljiv simbol Merilin Monro

Crveni karmin je bio jedan od najpepoznatljivijih znaka poznate glumice. Snajder je jednom prilikom izjavio da na poznatoj glumici koristi čak 5 različitih nijansi kako bi stvorio tu savršenu crvenu boju. Takođe, podton crvenog karmina, vukao je na plavu (hladnije nijanse crvene boje), jer su kamere u to doba sve filmove bojile u blago narandžasto. Osim toga, on je koristio trik sa belom olovkom, kojom je posvetljivao vrh i sredinu usana, čineći ih vizuelno punijim. Spoljne ivice usana je takođe popunjavao blago izvan linija prirodnih usana za puniji efekat.

Obline, celulit i salo na telu Merilin Monro: Neki to vole vruće i normalno! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Hajlajter

Snajder je kod Merilin započeo trend konturisanja lica, a njeno lice je uvek zračilo svežinom. Najviše je pažnje stavljanju hajlajtera koncentrisao na jagodice, vrh čela i čeonu kost, čineći ih blistavim. Tako je glumica uvek izgledala mladoliko, zdravo i sveže.

5. Zaštitni znak

Kao i svaka najveća Holivudska diva, i Merilin je imala svoj zaštitni znak. To je bio mali mladež, koji je stalno crtala. Kasnije, mnoge poznate dame Holivuda su kopirale ovaj njen izgled.

6. Mešajte nijanse ajlajnera

Snajder je često znao da meša nijanse ajlajnera na poznatoj glumici (teget, braon, crvena) kako bi postigao taj prirodni "mačji" pogled. Najčešća nijansa ajlajnera koji je šminker koristio ipak je bila braon, koja je bila blaža za njen ten, a efekat isticanja očiju je bio isti.

Džeki Kenedi stroga prema sebi: Režim od 11 dana skida 5 kg! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

7. Trepavice

Lažne trepavice su još u doba starog, glamuroznog Holivuda, bile jedan od glavnih aksesoara poznatih diva.Mnoge su smatrale da je to njihov zaštitni znak, pa i sama Merilin. Snajder je želeo da stvori iluziju prirodnih, gustih trepavica, pa je njene često sekao na pola i lepio ih na spoljašnjem uglu oka. Ovo ne samo da je njenom izgledu donelo dozu mističnosti i seksepila, već je naglašavalo i ajlajner, odnosno "mačiji" pogled.

8. Rumenilom konturišite nos

Allan je često konturisao glumičin nos uz pomoć rumenila.Pogledajte dijagram i saznajte kako je najbolje da konturišete nos rumenilom.

9. Greta Garbo trik sa senkama

Merilin i njen šminker iskoristili su trik koji je patentirala Greta Garbo, da stavljaju svetliju senku tik uz liniju trepavica, a tamniju na pregib kapka. Ovo je pomoglo da se dobije efekat zavodljivijeg pogleda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs