Insistirajte na prirodnom izgledu

Najčešće greške zbog kojih obrve izgledaju loše

Izaberite pravu olovku za oči i složite boju obrva sa bojom kose. Ne tanjite dlačice iznad očiju, jer one ne treba da plaše ljude, već da izgledaju lepo i uredno
Nega
23:36h
Najčešće greške zbog kojih obrve izgledaju loše

Prvi pogrešan potez koji dosta žena čini je prekomerno čupanje obrva. Ovo se događa zbog nedovoljne informisanosti i činjenice da osoba nije upoznata sa određenim oblikom obrva koji joj odgovara, ili nije dobro usavršila tehniku.

Sve dok se vaše obrve ne vrate u prirodan oblik, možete olovkom za oči ili maskarom podebljati delove koji su najkritičniji. Međutim, kako bi izbegli ismevanje okoline zbog preterano veštačkog i napadnog izgleda, raspitajte se kod profesionalca za pomoć. Još jedna nepoželjna stvar je i loš odabir boje prilikom stavljanja olovke za oči, kojom popravljate štetu koju ste nanele vašim obrvama.

Ako imate problema sa retkim obrvama, tada koristite braon puder, ali u svakom slučaju izbegavajte korišćenje olovke za oči. Ružne obrve takođe možete dobiti izbeljivanjem. Posebno ako kosu ofarbate u nijansu svetliju od vaše prirodne boje. Pobrinite se da se boja vaših obrva uvek slaže sa bojom kose.

Da bi dobile lepe obrve prepustite se rukama stručnjaka, barem da ih uredno oblikuje, a to će vam pomoći da ih kasnije lakše same održavate. U svetu je već dugi niz godina trend uređivanja obrva koncem, pa zato probajte i ovu tehniku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs