U sopstvenoj režiji

Bezbolno i brzo: Depilacija bikini zone

Ako se odlučite za depilaciju bikini zone kod kuće, kupite vosak koji se greje jer je efikasniji ili trake sa hladnim voskom. Dobar izbor su i one na bazi meda, kao i kupovne trake za osetljivu kožu
Nega
23:48h Autor:
Bezbolno i brzo: Depilacija bikini zone
Foto: Thinkstock

Kako bi depilacija bila efikasnija, neka dlačice ne budu kraće od pola centimetra. Na kožu nanesite puder, da se vosak ne bi lepio. Nanesite ga u smeru rasta dlačica, tako da premaz ne bude širi od jednog i duži od pet centimetara. Trakicu povucite u smeru suprotnom od rasta dlačica, a nakon depilacije najbolje pomaže ulje za negu dečije kože.

Uz to, kožu će smiriti i čaj od kamilice. Malo ga ohladite, pa u njega umočite vaticu, te ga nanesite na depilirani deo kože. Isperite mlakom vodom.

Koža je osetljiva prije menstruacijeZa depilaciju se ne odlučujte nedelju dana pre menstruacije. Istraživanja su pokazala da su žene tad najosetljivije na bol. Ako vam je koža osetljiva, upozorite kozmetičarku da vosak nanosi na što manje delove kože.

Brazilska depilacija povećava rizik od infekcije

Istraživanje objavljeno u engleskom časopisu za medicinu (British Medical Journalu) pokazalo je da brazilska depilacija, odnosno uklanjanje gotovo svih dlačica oko genitalija, povećava rizik od zaraznih infekcija.

"Depilacija uklanja i gornji sloj kože, koji služi kao obrambeni sastav od bakterija", rekao je dr Daren Mekeun (Darren McKeown), te dodao da, ako primetite promene na koži, odmah posetite lekara.

Rastvor protiv crvenila kožeKako koža nakon depilacije ne bi ostala crvena, u nekoliko kašičica vode otopite izmrvljen andol. Sve dobro promešajte kako bi se otopio u vodi. Nakon toga, dobijenim rastvorom natopite vatice i lagano utrljajte u mesto koje ste depilirali. Neka tako odstoji nekoliko minuta, pa ga isperite hladnom vodom.

Pritiskom ruke umanjite bolNakon što potegnete trakicu sa voskom, rukom pritisnute taj deo kože, tako ćete umanjiti bol. Kako biste sprečili urastanje dlačica, dan pre depilacije uradite piling. Takođe, možete se okupati u toploj kupki kako bi dlačice omekšale, a pore se otvorile. Tako će dlačice lakše izaći i manje će boleti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs