Pokušajte

Izbelite zube sirom: Namirnice koje vraćaju biserni sjaj!

Jagode, sir, jabukovo sirće su namirnice koje su nam dostupne a delotvorno otklanjaju mrlje i naslage sa zuba
Nega
01:30h Autor:
Izbelite zube sirom: Namirnice koje vraćaju biserni sjaj!
Foto: Shutterstock

Ukloniti mrlje od hrane, pića i cigareta sa zuba moguće je efikasno napraviti i kod svoje kuće i to potpuno prirodnim sredstvima iz kuhinje. Važno je biti uporan pa rezultati neće izostati. Čak i neki vrlo bogati ljudi radije biraju prirodu nego skupe zahvate kod stomatologa.

Jagode

Izbjeljivanje zubi jagodama popularna je metoda glumice Ketrin Zita Džons. Jednostavno zgnječite četiri do pet jagoda i utrljajte ih na zube pa isperite. Kiselina iz voća uklonit će mrlje od hrane i pića.

Moćna mešavina izbeljuje zube za jedan jedini minut: Bakin recept od dva sastojka!

Sirće od jabuka

Pranje zuba sirćetom od jabuke proverena je metoda izbeljivanja, a rezultati se vide nakon mesec dana. Posebno je delotvorno kod mrlja od kafe i cigareta na zubima. Nakon primene sirćeta, zube operite pastom ili dobro isperite vodom da bi uklonili kiselinu sa gleđi.

Slana pasta tibetanskih monaha: Zdravi i blistavi zubi za ceo život!

Ulje kokosa

Stavite kašičicu kokosovog ulja u usta i ispirite ih kao vodicom ili stavite nekoliko kapi na četkicu i istrljajte zube.

Sir

Pomaže blistavijem osmehu, a sve što morate napraviti je jesti ga što češće. Sir sadrži kazein, belančevinu iz mleka koja ima fosfornu kiselinu. Osim što će zubi biti lepši, biće i zdraviji.

Povrće i voće

Grickanje sirovog povrća i voća, naprimer, mrkve ili jabuke, pomaže. Ono je abrazivno pa uspešno uklanja mrlje sa zuba. Uz to, pomaže stvaranju pljuvačke, a ona isto čisti zube.

Podmladite se pomoću jednostavnih caka: Tajna je u detaljima!

Soda bikarbona

Namočite četkicu za zube vodom pa na nju stavite soda bikarbonu. Istrljajte zube i isperite ih vodom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs