Napravite sami

Recept za efikasan sprej protiv opekotina od sunca

Opekotine od sunca mogu biti vrlo nezgodne, stoga vam otkrivamo recept za prirodni sprej protiv opekotina kako biste bezbrižno proveli letovanje
Nega
17:22h Autor:
Recept za efikasan sprej protiv opekotina od sunca
Foto: Shutterstock

Kako i u ishrani, tako i u nezi tela priroda je naš najvjerniji saveznik. Sezona kupanja i sunčanja osim pozitivne energije i zabave sa sobom donosi i neke negativne faktore. Reč je o opekotinama od sunca koje mogu biti vrlo neugodne i u trenu pokvariti letovanje. Ako ste se i vi preterali sa sunčanjem, napravite sami sprej protiv opekotina na kojem će vam koža biti zahvalna. Pa, da vidimo kako. Sastojci:- jedna četvrtina šoljice ružine vodice (ili obične destilovane vode)- jedna četvrtina šoljice aloja vera gela- 1 kašika cvetne vodice hamamelisa (leska zvana witch hazel)- 5 kapi prirodnog eteričnog ulja lavandePripremaNajpre u staklenu bocu ili flašu sipajte vodu i dodajte sve sastojke. Zatim, bocu zatvorite i dobro promućkajte. Dobijenu mešavinu sipajte u bočicu sa raspršivačem i poprskajte oštećenu kožu od sunčevih opekotina. Postupak možete da ponovite nekoliko puta dnevno, po želji i potrebi.

NapomenaCvetne vodice su nus produkti destilacije biljnog materijala pri proizvodnji eteričnih ulja. Uz hidrolat hamamelisa postoje hidrolati mnogih biljaka, kao npr. čajevca, eukaliptusa, kamilice, lavande, različka, ali cvetna vodica hamamelisa je verovatno najjači antioksidans. Deluje adstrigentno, antibakterijski, regenerativno, protiv upalno. Takođe, smanjuje crvenilo, osip, svrab, otekline i ljuštenje kože, a može da se kupi u svim boljim biljnim apotekama i putem web shopova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs