Uverite se sami

Revolucionarni preparat za podmlađivanje: Recept za serum sa vitaminom C!

Ovaj serum ne košta puno, a bolji je od mnogih kupovnih
Nega
16:02h Autor:
Revolucionarni preparat za podmlađivanje: Recept za serum sa vitaminom C!
Foto: Shutterstock

Serumi koji sadrže visoke doze vitamina C osiguravaju čvršću, glađu i mlađu kožu. Prve vesti o ovom revolucionarnom preparatu došle su iz medicinskih krugova – američki dermatolozi i kozmetolozi smatraju ga velikim napretkom u nezi kože i sve češće prepisuju svojim pacijentkinjama.

Popularnosti preparata doprinele su i kalifornijske estetske klinike koje ga preporučuju pre i nakon laserskog tretmana pomlađivanja lica. I dok je trend vitamina C već ovladao Amerikom, Evropljanke tek počinju da shvataju da se vitamin C ne koristi samo za lečenje gripa. U čemu je njegova tajna?

Podmladite se pomoću jednostavnih caka: Tajna je u detaljima!

Vitamin C je nužan za sintezu kolagena – proteina koji brine o strukturi i čvrstoći kože, a upravo novostvoreni kolagen "popunjava" bore i poboljšava strukturu kože. Zbog sve veće popularnosti preparata s vitaminom C, već je sprovedeno i više kliničkih ispitivanja koja su potvrdila njegovu efikasnost – otkriveno je da ima antiejdžing efekat u korekciji strukturnih i funkcionalnih oštećenja kože i da modifikuje mikrostrukturu kože i smanjuje dubinu brazdi.

Verovatno ste i sami ponekad iskusili koristi vitamina C – pomogao vam je da brže savladate prehladu ili jednostavno da se osećate bolje i poletnije. Na žalost, ni pomorandža svaki dan niti mega-doze vitamina u tableti ne mogu da pomognu vašem licu, jer u telu postoje strogi mehanizmi koji kontrolišu količinu vitamina C koja je namenjena koži.

Recept za podmlađujuću masku Sofije Loren: Efekti su vidljivi već nakon prvog nanošenja!

Ako pušite, sitni krvni sudovi imaće još više problema u snabdevanju vašeg lica dovoljnom količinom hranjivih materija. Zbog toga je jedini način da "naterate" kožu na pojačano stvaranje kolagena utrljavanje vitamina C u kožu. Ali, nemojte da mislite da za to možete da iskoristite limunov ili pomorandžin sok!

Ne samo da biste mogli da izazovete iritaciju, nego bi i efekat pomlađivanja mogao da izostane. Naime, u preparatima C-seruma, vitamin C je tehnološki prilagođen dubljem prodiranju u kožu gde njegovo delovanje jedino i ima smisla. Treba da pazite i na količinu aktivne materije – ona mora da bude dovoljna da podstakne obnovu ćelija kože, a opet ne sme da deluje agresivno.

Loša vest je da je ovaj serum izuzetno skup, ali odlična vest je da možete da ga napravite sami, i to za jako male pare. Za vas smo našli uputstvo koje prenosimo u celosti.

Negujte kožu kao Merilin Monro: Kocka leda za lepo, zdravo i sveže lice!

Kako ovaj domaći, tako i kupovni C-serumi su skloni oksidaciji. Zato je bitno da pazite kada vam C-serum promeni boju, pogotovo požuti, bacajte i napravite novi jer takvi serumi koji oksidiraju mogu više da nanesu štetu koži, nego koristi.

Recept za domaći C serum

Sastojci: -1 čajna kašičica askorbinske kiseline u prahu (apoteka, prodavnice zdrave hrane), - 3 čajne kašičice destilovane vode, - 1 čajna kašičica glicerina (apoteka, - 1/4 čajne kašičice vitamina E (apoteka, kupiti najmanje pakovanje tečnog ili u kapsulama), - bočica od tamnog stakla po mogućnosti s pipetom (kapaljkom).

Vrlo je bitno da serum ne pravite nikakvim metalnim priborom, znači samo keramika, plastika, drvo ili staklo.

Bore nisu samo znak starenja: Evo kako odaju vaš karakter!

Priprema:

U posudicu stavite kašičicu askorbinske kiseline i tri kašičice destilovane vode. Mešate plastičnom kašikom dugo, skoro 30-60 minuta dok npr. gledate televiziju (poenta je da se kristalići askorbinske kiseline potpuno rastvore, a to je duži proces, npr. dok pogledate svoju omiljenu seriju, serum je gotov).

Nikako ne zagrevajte vodu da bi se C vitamin brže otopio, jer ćete ga time samo uništiti. Nakon toga, dodajte kašičicuu glicerina i vitamin E. Ako kupujete kapsule, onda je probušite iglom i istisnite tečnost u serum, u kapsuli se nalazi taman količina koja je potrebna.

Najjeftiniji recept za mladoliki izgled: Besplatna 5:2 dijeta za kožu!

Vitamin E u serumu

služi kao dodatni antioksidant što je super, i kao stabilizator. Kada ste gotovi, prebacite serum u tamnu bočicu i pre svake upotrebe ga promućkajte. Čuvajte na tamnom mestu. Ako imate masnu kožu, možete da smanjite količinu glicerina. Možete da napravite serum i bez glicerina, ali tada nemojte da stavljate ni vitamin E, jer on nije rastvorljiv u vodi. Takav serum je brže sklon oksidaciji. I konačan rezultat, serum mora da bude prozirna tečnost, eventualno beličasta.

Korišćenje seruma

Serum je najbolje koristiti ujutro kao prvu stvar nakon umivanja. Na potpuno suvu kožu nanesite serum, ostavite ga najmanje 20 minuta, a najbolje 40 minuta pre ostale nege. Možete nakon pola sata da ga isperete s lica, jer je tada uradio "svoje", i da nastavite s daljom negom.

Japanski metod podmlađivanja: Zogan masaža briše bore za samo 5 minuta! (VIDEO)

Ako ujutro nemate toliko vremena ili ste lenji za to, možete ovaj ritual da radite uveče. Vitamin C je aktivan u koži dva dana, zato ne morate da ga koristite svaki dan.

Stavljajte serum i na vrat, dekolte, ruke… koža će vam biti jako zahvalna. Pazite uvek na kvalitet svog seruma, tj. prestanite da ga koristite čim promeni boju.

Dobrobiti seruma

Vitamin C je antioksidant što znači da se bori protiv slobodnih radikala koji nanose štetu koži.

Ako nanosite serum samo sezonski, slobodni radikali mogu u međuvremenu da nanesu koži više štete nego što će vam C serum doneti koristi, zato ga koristite uvek u intervalima od dva-tri dana.

Domaća krema od meda protiv bora: Grkinje je koriste već 2.000 godina!

C serum povećava otpornost kože na zračenje sunca.

Smanjuje pigmentacijske mrlje i ožiljke od akni.

Koža postaje blistavija, zdravija, zategnutija i smanjuje pore i bore.

Ovaj serum ne košta puno, a bolji je od mnogih kupovnih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs