Probajte

Šećer, limun i voda: Depilacija šećernom pastom za glatku kožu poput bebine!

Smesu možete da napravite sami, kod kuće. Kod uklanjanja dlačica šećernom pastom nema straha od uraslih dlačica i iritacije kože
Nega
19:18h Autor:
Šećer, limun i voda: Depilacija šećernom pastom za glatku kožu poput bebine!
Foto: Shutterstock

Šećerna pasta je sredstvo za depilaciju koje se sastoji od šećera, limuna i vode.

Smesu možete da napravite sami, kod kuće. Kod uklanjanja dlačica šećernom pastom nema straha od uraslih dlačica i iritacije kože. Bol je neuporedivo manji nego kod depilacije voskom, a s vremenom se znatno smanjuje broj dlačica i one postaju sve mekše i ređe. U principu, ovaj način depilacije doprinosi zatvaranju folikula dlake i onemogućava njen rast.

Nakon depilacije šećernom pastom, vaša će koža biti nežna i glatka poput bebine. Nema alergijskih reakcija i drugih neugodnih nuspojava s obzirom na to da sadrži isključivo prirodne sastojke koji odgovaraju telu i ne lepe se za kožu poput voska. Šećerna pasta se preporučuje i za skidanje dlačica s intimnih delova, kao i za skidanje dlačica s ruku.

Drevni ruski recept: Dlačice sa lica i tela nestaju kao rukom odnešene!

Pogledajte kako napraviti šećernu pastu za depilaciju:

Sastojci za pripremu šećerne paste:

1. 1/4 šolje soka od limuna (svežeg)

2. 1/4 šolje vode

3. 2 šolje šećera

Sve sastojke dobro izmešajte i stavite u dublju posudu, pa ostavite da se kuva na visokoj temperaturi 4–5 minuta. Kada proključa, uklonite s vatre i sipajte u dublju posudu, najbolje metalnu. Smesa bi trebalo da izgleda poput karameliziranog šećera za kolače.

Pustite da se malo ohladi – ne previše, pa započnite s odvajanjem: deo po deo, razvlačeći smesu prstima sve dok ne primi strukturu sličnu gumi za žvakanje. Po potrebi dodajte kap vode – ne više.

Čvrsta i podignuta guza: Potrebno je samo tri minuta dnevno za tri vežbe!

Uputstvo za depilaciju šećernom pastom

Pre nego što započnete s depilacijom, dobro očistite kožu na mestima gde planirate da uklonite dlačice. Najbolje bi bilo da na to mesto pospete malo dečjeg pudera u prahu, kako bi se koža dodatno isušila. Pazite da dužina dlačica ne bude duža od 5 mm.

Postupak se izvodi tako što se odvojeni deo paste nanese na mesto s kojeg želimo da uklonimo dlačice, pritom pazeći da se lepi suprotno od smera rasta dlake! Zatim se zalepljeni komad paste povuče u smeru rasta i gotovo! Kao što možete da primetite, postupak je drugačiji nego kod depilacije voskom gde se vosak lepi u smeru rasta.

5 trikova za lepotu pomoću bebi pudera: Produžava trepavice, umiruje kožu, osvežava kosu!

Nakon depilacije kožu obavezno isperite vodom i namažite kremom koja odgovara vašem tipu kože. Depilaciju šećernom pastom u početku ponovite 2-3 puta nedeljno, a kasnije pređite na jednom mesečno jer će se do tada dlačice znatno prorediti, pa neće biti potrebe za tako čestim uklanjanjem. Upotrebljenu smesu nikako nemojte da vraćate u posudu za drugi put, jer se ista ne sme koristiti više puta!Depilacija šećernom pastom pogodna i za žene koje imaju problema s proširenim venama i ispucalim kapilarama. Jednom rečju, šećerna depilacija se preporučuje svima. Jedino na šta treba da pripazite je to da se smesa, dok je još vruća, ne zakači i ne prospe po podu jer biste zbog toga mogli da imate silne muke oko čišćenja ili još gore - da je onako vrelu ne prospete po sebi što bi izazvalo poprilično velike opekotine na koži.

Žena (46) svako jutro brije lice, već 8 godina unazad: Ovo je njen ritual, a koža joj se promenila!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs