Povedite računa

Za čvrsto poprsje: 5 načina kako da sprečite opuštanje grudi!

Godine i gravitacija nisu jedini uzrok, a loše životne navike negativno utiču na čvrstinu grudi
Nega
06:46h Autor:
Za čvrsto poprsje: 5 načina kako da sprečite opuštanje grudi!
Foto: Shutterstock

Prirodno grudi gube elastičnost zbog starenja jer se isteže vezivno tkivo. Kao i sva druga tkiva u organizmu i ova se sastoje od kolagena i elastina koji se razlažu kako starimo. Osim toga, kada žena prolazi kroz menopauzu, gusto žlezdano tkivo zamenjuje se mastima koje utiču na opuštanje grudi.

Ovako ona izgleda bez fotošopa: Ubedljivo najveći modni promašaj Kim Kardašijan! (FOTO)

Ipak, postoje načini na koje možete to da sprečite:

1. Odgovarajući grudnjak

Mnoge studije dokazale su da većina grudnjaka ne pruža dovoljno potpore, što vremenom dovodi do opuštanja grudi. Sa druge strane, studija objavljena 2013. godine otkrila je da žene koje nikada ne nose grudnjak imaju čvršće i podignutije grudi od onih žena koje grudnjak nose redovno.

2. Nedovoljno vode

Voda je sa razlogom najčudesnije piće na svetu. Nedovoljan unos tečnosti učiniće vašu kožu suvom, grubom i opuštenom, i to ne samo na vašem licu.

3. Nedostatak zaštite od sunca

Volite da nosite top majice tokom leta? Pobrinite se da obavezno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom na svaki delić kože koji je izložen suncu. Sunčevo zračenje uzrokuje preuranjeno starenje kože, ali i opuštene grudi.

4. Pušenje

Jedna studija pokazala je da pušenje pospešuje opuštanje grudi. Kako? Tako što pušenje uništava elastičnost kože (kolagen), a upravo je elastičnost zaslužna za mladoliku i zategnutu kožu.

10 najvažnijih pitanja i odgovora o raku dojke: Na koje simptome treba obratiti pažnju?

5. Varijacije u težini

Ako vam telesna težina često varira, vaše grudi će ispaštati baš kao i ostatak vašeg tela i organizma. Rastezanjem vaša koža gubi elastičnost, a prilikom gubitka težine prvo ćete primetiti smanjenje grudi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs