Otkrivamo neistine o tegobi skoro svake žene

4 mita o celulitu koje treba zaboraviti

Ovo su zablude kojih se ne treba pridržavati, ukoliko želite da sigurnim koracima ostavite celulit daleko iza sebe
Nega
16:28h
4 mita o celulitu koje treba zaboraviti

Kada ugledate seksi zvezde na TV-u kako vam prave zazubice svojim izvajanim telima, znajte da savršenstvo ne postoji. Skupe kreme i tretmani nisu razlog zašto možda neke od lepih dama neravnine na koži. Mnoge od njih izbrišu celulit preko fotošopa, dok druge to urade zahvaljujući adekvantim savetima, koji su sada pred vama. Zato, rešite se omraženog celulita kroz 4 najčešća mita, u koje mnoge žene čvrsto veruju.

1. Celulita se ne možete otarasiti gelovima, losionima ili kremama

Koliko god vam proizvođači kozmetike protiv celulita obećavali vrhunske rezultate, reč je samo o prividu koji nema nikakvog dugoročnog i dubljeg učinka. Kreme mogu vrlo uspešno nahraniti kožu, učiniti je glatkom i zategnutom, ali celulit je dubinski problem i reč je o tkivu na koje kreme nemaju baš nikakav uticaj.

2. Skupi tretmani i Spa ponude ne garantiraju nikakve rezultate, a smanjiće vaš mesečni budžet

Super ponude paketa često bolnih i nelagodnih tretmana sve su češće, ali u ovoj je situaciji reč je samo o prividu. Ponovo je u pitanju površinsko negovanje kože, koje nije rešenje, već samo kamuflaža koja ne traje večno.

3. Ružne neravnine poput narandžine kore nisu genetsko nasleđe od vaše majke

Iako će se mnoge žene samo nasmejati, reč je o vrlo popularnom mitu u koji mnogi veruju. Međutim, odbacite misao da ste celulit nasledili od svoje mame. Ako majka i ćerka imaju isti problem, koji se tiče dosadne narandžine kore na koži, radi se zapravo o nedostatku vežbi i nepravilnoj ishrani, a ne o genima.

4. Celulit vam ne ostaje do kraja života, a možete ga se rešiti u bilo kom životnom dobu

S obzirom da celulit dolazi sa opuštenim mišićima, ovaj problem se može ublažiti i rešiti u bilo kom životnom dobu. Hodanje, trčanje, vožnja bicikla ili drugi oblici vežbi za jačanje mišića zadnjice i bedara mogu ukloniti ružne rupice na vašoj koži, koje vas dovode do ludila. A, sve to možete postići i ako u vaš meni ubacite ispravnu i raznovrsnu ishranu. Budete uporne i dosledne kako biste konačno rekle zbogom celulitu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs