Vredi probati

Da akne i mitiseri zauvek nestanu: Upotrebite maslinovo i ricinusovo ulje!

Maslinovo ulje se godinama koristi kao sredstvo za čišćenje i čini čuda kao domaći tretman protiv akni. Za najbolje rezultate, sipajte manju količinu ulja u šake i umasirajte ga duboko u kožu
Nega
19:00h
Da akne i mitiseri zauvek nestanu: Upotrebite maslinovo i ricinusovo ulje!
Foto: Shutterstock

Možda će vam isprva biti čudno da uljima otklanjate nčistoće i akne, ali ako probate bidećete da zapravo deluje. Naročito ako budete koristili kralja i kraljicu lekovitih ulja - maslinovo i ricinusovo ulje.

Nega područja oko očiju - OVDE preuzmite recept za najbolju masku koja uklanja podočnjake i pegla sitne bore!

Maslinovo ulje se godinama koristi kao sredstvo za čišćenje i čini čuda kao domaći tretman protiv akni. Za najbolje rezultate, sipajte manju količinu ulja u šake i umasirajte ga duboko u kožu. Ostavite ulje na koži bar 3 minuta, a onda naparenim peškirom pređite preko lica. Para će pomoći porama da izbace nečistoće. Nakon što se peškir ohladi, iskoristite ga da uklonite ostatke ulja sa kože.

Koje su 4 najzdravije vrste ulja, saznajte OVDE - Kokosovo ubrzava mršavljenje, orahovo čuva srce!

Ricinusovo ulje

funkcioniše isto kao i maslinovo. Na mnogim preparatima za čišćenje koje kupujemo piše da ne sadrže ulje. Greška! Voda ne rastvara i ne uklanja ulje, ulje kožu oslobadja od ulja. Kada se koža ostavi bez masnoće, telo može da odreaguje tako što će lučiti još veću količinu masnoće, što bi rezultiralo pojavom masne kože, a može se desiti i da dođe do takve reakcije da organizam ne obnovi nestalu masnoću što bi učinilo da vaša koža postane suva.

OVDE saznajte kako da se negujete kao Džesika Alba - Glumica otkrila recepte za sjajnu kosu i blistavo i lice!

Iz istog razloga ima smisla da u tretiranju akni koristite ulje za nežno uklanjanje prljavštine i masnoće sa lica. Ricinusovo ulje nežno umasirajte u kožu, ostavite da deluje i blago uklonite mlakom vodom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs