Vredi probati

3 stvari koje će ublažiti bol tokom depilacije: Očistite organizam od sokova!

Kafa će samo učiniti kožu osetljivijom i pojačati intenzitet bola, dok puder i tonirane kreme začpljuju pore i folikule dlaka samo čine jačim i otežavaju čupanje
Nega
19:40h Autor:
3 stvari koje će ublažiti bol tokom depilacije: Očistite organizam od sokova!
Foto: Shutterstok

Možda vam i sam pomen depilacije izaziva bol, ali šta je tu je. Dlačice moramo odstraniti, a svaka žena ima pravo da odabere metod koji joj najviše odgovara.

Iako je brijanje jedini bezbolan metod uklanjanja dlačica, velika mana mu je to što je kratkotrajan, pa se većina žena okreće čupanju dlaka iz korena. I ovaj metod ima manu - veoma je bolan, ali postoje 3 stvari koje možete uraditi kako biste što više umanjili bol.

OVDE saznajte kojih 7 grešaka najčešće pravimo tokom brijanja - Prestanite sa lošim navikama!

1. Zaboravite kafu i alkohol

Dan kada ste planirali da se depilirate, preskočite alkohol i kafu. Oni stimulišu organe na brži rad, ali i utičnu na to da koža postane vrlo osetljiva. Umesto šolje kafe ili čaše pića, pijte što više vode - to će hidrirati kako organizam, tako i kožu, pa će proces uklanjanja dlačica biti daleko bezbolniji.

Šta se dešava u našem organizmu kada ne pijemo dovoljno vode, pročitajte OVDE.

2. Očistite organizam od sokova

Radi bezbolnije depilacije, nedelju dana pre termina depilacije očistite telo od kiselina iz voćnih sokova, jer čine kožu osetljivijom, što uzrokuje veći bol pri odstranjivanju dlaka.

OVDE preuzmite drevni ruski recept pomoću kojeg dlačice nestaju kao rukom odnešene!

3. Ne stavljajte puder

Ako ste planirali depilaciju lica, nausnica ili obrva, toga dana izbednite stavljanje pudera i toniranih krema. Ovi preparati zatvaraju pore, pa su folikuli dlaka još čvršći, zbog čega će biti teže da se dlačice uklone, a postoji i velika mogućnost lomljenja u korenu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs