Japanske ekstremne mere za lepotu

Najmodernija tehnika ulepšavanja: Sluz puža za lepši ten

Japanci ne prestaju da nas iznenađuju svojim idejama. Ako želite dubinski da očistite i podmladite kožu, prepustite se čarima puževe sluzi i nabavite kreme sa ekstraktom puža
Nega
20:10h
Najmodernija tehnika ulepšavanja: Sluz puža za lepši ten

Zamislite puževe koji vam šetaju po licu - deluje kao prava noćna mora, ali jedna japanska kozmetička kompanija je ubeđena da će ljudi, a naročito dame, biti spremni da plate poseban tretman za ulepšavanje. Naime, ova tretman koristi puževu sluz, jer je to idelano rešenje za lepšu kožu.

Kako javlja AFP, oni koji žele da se otarase mrtvih ćelija sa kože, očiste pore i podmlade lice, mogu od sutra da se podvrgnu ovom neobičnom, "sluzavom" tretmanu.

"Puževa sluz pomaže u otklanjanju mrtvih ćelija, oporavlja kožu nakon izlaganja suncu i vraća joj vlažnost", kaže Manami Takamura, predstavnica kozmetičke kuće Ci:z.Labo, sa sedištem u Tokiju.

Veruje se da sluz puževa ima ekekat koji sprečava starenje kože, a u prodaji se već mogu naći kreme sa ekstraktom puževa.

Tretman traje pet minuta i košta 10.500 jena (106 dolara).

Jedna od prvih klijentkinja, koja se podvrgla ovoj terapiji, rekla je da je iskustvo bilo veoma ugodno i relaksirajuće.

"Osećate puževe kako se kreću po vašem licu. U početku je pomalo čudno, ali je zapravo veoma prijatno", navela je ona, dodajući da joj je koža na licu nakon tretmana bila glatka i vlažna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs