Saveti za ženu koja poštuje sebe

U 5 koraka do većeg samopouzdanja

Sasvim je uobičajeno da se žene koje imaju nizak nivo samopouzdanja porede sa drugima i da druge smatraju boljima od sebe, ali zaustavite se na trenutak i gledajte sebe na način na koji gledate te osobe. Otkrivamo 5 koraka kako da postanete žena koja poštuje pre svega sebe, a onda i sve druge
Lepi & Zdravi
13:18h Autor:
U 5 koraka do većeg samopouzdanja
Foto: Shutterstock

Čak i najsamopouzdanijim osobama je s vremena na vreme potreban mali podsticaj. Bez obzira da li imate veoma nizak nivo samopouzdanja ili je samo potrebno da ga pogurate u pravom smeru, pratite sledećih 5 jednostavnih načina koji vam mogu pomoći da postanete žena koja poštuje, pre svega sebe, a onda i sve druge.Budite objektivniSasvim je uobičajeno da se žene koje imaju nizak nivo samopouzdanja porede sa drugima i da druge smatraju boljima od sebe, ali zaustavite se na trenutak i gledajte sebe na način na koji gledate te osobe. Može zvučati čudno, ali stanite leđima okrenuti ogledalu dok drugo ogledalo držite ispred sebe i onda pogledajte svoj odraz. Sa ove tačke gledišta možete videti sebe na način na koji vidite nepoznatu osobu, što će vam pomoći da shvatite da niste gojazni/neprivlačni/loše odeveni kao što to mislite. Istaknite pet pozitivnih stvariAko imate nizak nivo samopouzdanja, fokusiranje na negativne osobine i atribute postaje vaša druga priroda. Žene se često fokusiraju na ono što misle da im je slabost ili na greške koje su napravile. Međutim, kada to postane skoro pa svakodnevni način razmišljanja i ponašanja, može biti dosta teško da se rešite takve navike. Ipak, svakodnevno pokušajte da bacite na papir ili glasno kažete 5 pozitivnih stvari o sebi. To može delovati pomalo blesavo ili čak i neprijatno, ali vam može pomoći da gledate sebe u sasvim novom svetlu i da razmišljate bolje o sebi.

Napravite pauzu od društvenih medijaNeprestano pregledavanje profila vaših prijatelja i poznanika na društvenim medijima može biti destruktivno ponašanje. Poređenje i vaganje je u ljudskoj prirodi, ali konstantna izloženost fotografijama i statusima koji predstavljaju savršen život može smanjiti nivo samopoštovanja, ako se vaš život ne može uporediti sa životima drugih. Kao u reklamama, ljudi imaju tendenciju da prikazuju samo najbolje delove njihovog života, ali ko kaže da oni ne gledaju vaš profil i osećaju istu dozu ljubomore ili divljenja? Učinite sebi i svom samopouzdanju uslugu i nemojte koristiti facebook par sedmica. Istraživanja pokazuju da je to odličan način da povećanja nivoa samopouzdanja. Pričajte sa sobomKada imate nizak nivo samopouzdanja, možda ćete primetiti da vaša pozitivna energija prelazi na druge ljude, umesto da bude u vašoj službi. Pokušajte da razvijete naviku razmišljanja i govorenja pozitivnih stvari samoj sebi. Pre nego što izađete iz kuće, stanite ispred ogledala i pretvarajte se da odraz koji vidite u ogledalu niste vi, već vaša prijateljica. Uputite sebi par komplimenata o kosi, izboru odeće ili sveukupnom izgledu, kao što biste to uradili najboljoj prijateljici. Stavite sebe na prvo mestoStavljanje sebe u prvi plan u odnosu na druge, s vremena na vreme, nije uopšte sebično - to je oslobađajuće i povećava nivo samopouzdanja. Na taj način sebe podsećate da ste jednako važni kao i svi drugi. Ne kažemo da zalupite drugima vrata pred nosom, ali biranje opuštajuće kupke umesto spremanja kuće ili naručivanje hrane umesto celodnevnog kuvanja ne znači da ste egocentrični. Veoma je oslobađajuće da znate šta je dobro za vas i da imate dovoljno hrabrosti da ponekad i sebe stavite na prvo mesto.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs