Najbolje frizure za tanku kosu: Veoma su moderne i lako se stilizuju, a izgledaćete mladoliko

Saznjajte koje su najbolje frizure za tanku kosu i na koji način ćete izgledati moderno i mladoliko.

Nega
Najbolje frizure za tanku kosu: Veoma su moderne i lako se stilizuju, a izgledaćete mladoliko
Foto: Profimedia

Dati volumen tankoj kosi predstavlja pravi izazov. Srećom, danas postoji mnogo proizvoda, tehnika i saveta koji pomažu da tanka kosa izgleda življe i bujnije. Više volumena tankoj kosi može da obezbedi sprej za povećanje volumena, kao i suvi šampon.

Pramenovi na tankoj kosi dobijeni nekom od popularnih tehnika kolorizacije, kao što su balejaž, sombre ili ombre predstavljaju pun pogodak. Ne samo što kosi daju dubinu i teksturu, već je vizuelno čine bujnijom, sjajnijom i zanimljivijom.

lokne, kosa, talasasta kosa, frizura, pramenovi, plava kosa, frizer
foto: Shutterstock

Takođe, preporučuje se sušenje kose fenom sagnute glave ka podu. Fen bi trebalo da bude podešen na srednju jačinu jer suviše jako strujanje vazduha čini da kosa postane previše rastresita, pa izgleda kao da štrči na sve strane. Ipak, opcija koja pruža rezultat bez svakodnevnog dodatnog truda jeste adekvatno šišanje. Uz pažljivo birane frizure za tanku kosu, nedostatak volumena više nikada neće biti problem.

Stepenaste frizure za tanku kosu – da ili ne?

Iako se slojevite, odnosnо stepenaste frizure često preporučuju kada je u pitanju tanka kosa, ovo pravilo ne važi u svim slučajevima. Kod žena koje već imaju dugu kosu tanjih vlasi ili žele da je puste, nikako se ne savetuje slojevito šišanje.

Stepenasta frizura na dugoj kosi neće stvoriti utisak većeg volumena, naprotiv. Verovatnije je da će kosa izgledati kao gomila rascvetalih rezanaca. Zbog ispucalih krajeva, koji su kod tanke kose česta pojava, biće potrebno češće šišanje, pa će i željenu dužinu biti teško postići. Ovi rascvetali krajevi na dugoj kosi ošišanoj stepenasto izgledaće izuzetno neuredno i nezdravo.

Monika Beluči
foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

U slučaju da želiš dugu kosu, a imaš tanku dlaku rešenje ipak postoji. Ako dugu kosu ošišaš ravno i redovno skraćuješ rascvetale krajeve vrlo brzo ćeš postići željenu dužinu i imati urednu, a modernu frizuru. Ipak, ako se odlučiš za nešto kraće stepenaste frizure za tanku kosu, veruj nam da ćeš sigurno biti zadovoljna svojim izborom. Jedna od njih je slojeviti bob, frizura koja je osvojila srca i mnogih poznatih dama.

Bob frizure za tanku kosu

Bob frizure su simbol večitog stila, a velika prednost ove frizure je što ima toliko varijacija. Od klasičnog boba do asimetrične bob frizure, izbor je širok, ali nije svaka bob frizura za tanku kosu.

Bob frizura
foto: Printscreen/Instagram

Slojeviti bob frizure

Stepenasti ili slojeviti bob (graduirani bob) je odličan izbor jer dodavanje slojeva daje kosi dodatnu teksturu i volumen, stvarajući iluziju punoće.

Asimetrični bob

Isto tako, ako želiš da ostaviš utisak smele žene koja ima svoj stil i jaku ličnost, predlažemo ti asimetrčni bob. Ova vrsta bob frizure za tanku kosu može biti stepenasta ili ravna, ali je jedna strana uvek kraća od druge. Na taj način se vizuelno postiže znatno veći volumen.

Hejli Biber
foto: 42 / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Moderne kratke frizure za tanku kosu

Kada je kosa ošišana na kratko, ona deluje punije, zdravije i gušće. Osim što brišu godine s lica, moderne kratke frizure za tanku kosu izgledaju tako elegantno i privlačno. Lako se stilizuju za svaku priliku, a savršeno uklapaju uz farmerke i majicu, kao i uz najelegantniju toaletu.

Talasasta piksi frizura

Uz bezvremenske kratke frizure koje su apsolutni hit i u 2024. godini, tvoja kosa će imati bogatu teksturu i volumen. Talasasti piksi predstavlja primer moderne kratke frizure za tanku kosu bez volumena koja deluje malo dramatično, ali i efektno. Šiške kod piksi frizure su obično kraće od gornjeg dela kose. Proslavile su je Rijana i Hale Beri, a žene širom sveta je obožavaju jer ističe lepe crte lica.

Hale Beri
foto: Profimedia

Bixie frizura

Stepenasti bixie je kombinacija pixie cut i bob frizure, čime se dobija tekstura pixie, a dubina boba. Posebno dobro stoji devojkama koje imaju kovrdže ili talasastu kosu. Izrastak na farbanoj kosi će samo dodatno istaći ovu fenomenalnu frizuru.

Hale Beri
foto: Jackie Brown / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Frizure srednje dužine za tanku kosu

Ravna kosa dužine do ramena ili do vilice ostavlja utisak bujnosti, ali i lepe i praktične frizure, koja ne zahteva mnogo stilizovanja. Među najlepše frizure srednje dužine za tanku kosu ubrajaju se paž frizure za tanku kosu.

Paž frizure za tanku kosu

Za dodatni volumen paž frizure možeš da napraviš talase ili lokne.

Kosa, Lice, Ozbiljna, Tužna, Kratka Kosa, Paž, Zabrinuta, Paž Frizura, Usne
foto: Shutterstock

Svečane frizure za tanku kosu srednje dužine

Univerzalno pravilo uz pomoć kog će tanka kosa vizuelno imati više volumena jeste da je isfeniraš na lokne ili talase, a razdeljak napraviš sa strane. Najpopularnije svečane frizure za tanku kosu srednje dužine su, osim lokni i talasa, razne opuštene punđa frizure. U nekim slučajevima je za postizanje gustine kose, potrebno dodati klipse.

(Stil/ Makeover)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs