Obratite pažnju

Neprijatan miris nogu: Šta ga izaziva i kako da ga se otarasite

Poznato je da bakterije koje iritiraju stopala žive u toplim i vlažnim područijima kao što je prostor među prstima, i mogu da dovedu do većeg obima neprijatnog mirisa
Nega
11:14h Autor:
Neprijatan miris nogu: Šta ga izaziva i kako da ga se otarasite
Foto: Shutterstok

Razlog zbog kojeg vam noge imaju neprijatan miris i znoje se su bakterije koje se razvijaju i proizvode smrdljivu masnu kiselinu. Poznato je da bakterije koje iritiraju stopala žive u toplim i vlažnim područijima kao što je prostor među prstima, i mogu da dovedu do većeg obima neprijatnog mirisa.

Čistite deo između prstiju

Ako je koža među prstima vlažna i crvena, verovatno imate neku gljivičnu infekciju, odnosno atletsko stopalo. Potržite u apoteci sprej protiv gljivica. Koristite ga 20 dana nakon što simptomi prestanu. Ako ne uspite da rešite problem, posavetujete se sa lekarom.

Čarape

Čarape ne smeju da budu tesne i važno je da ih menjate svakog dana. Idealan sastav materijala jeste 60-70 odsto vune u kombinaciji sa 30-40 posto dodatog materijala. Izbegavajte čarape koje su 100 odsto pamučne jer one ne upijaju vlagu, pa će stopalo da bude stalno vlažno.

Obuća

Izbegavajte da nosite patike duži period tokom dana jer sintetika brzo proizvodi neprijatan miris. Kupite uloške koji se stavljaju u obuću, koje ćete prati skoro svakog dana. Stručnjaci preporučuju da bi bilo idealno ako ste u mogućnosti da ne nosite istu obuću dva dana zaredom, jer takva obuća ne može da se ohladi i osuši pravilno.

Sprej za noge

Možete da ga kupite u apoteci. Neki sadrže antibakterijska svojstva koja sprečavaju razvoj bakterija koje uzrokuju neprijatan miris.

OVDE saznajte koji su trikovi za neprijatne mirise za stvari koje se ne peru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs